Petitchef

Tarta cu visine

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Aluat :

100 g faina

20 g amidon

1 ou

1 varf cutit praf de copt

3 g zahar

70 g unt


Umplutura :

1 pahar mic de zahar

2 oua

Coaja de portocale

Coaja de lamaie

Zahar vanilat

30 g amidon

½ kg branza

60 g unt

500 g visine suculente

Esenta vanilie

Esenta rom

1 lingurita zeama de lamaie

Un praf de sare

Preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam cu mana. Se formeaza un aluat destul de fraged pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru cel putin ½ ora. Pentru umplutura amestecam untul topit cu zaharul, esentele, coaja de portocale, galbenusurile, amidonul si branza.
  • E le amestec cu lingura sau mana caci la mixer mi se pare ca iese crema prea fina totusi dar o puteti face cum doriti. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se incorporeaza apoi albusurile amestecand usor de jos in sus. Visinelor li se scot samburii si se pune peste ele 1 pahar de zahar sa-si lase zeama dupa care se pun la scurs.
  • Tapetam apoi o forma de tort cu hartie pentru copt. Se opreste 1 sfert din aluat si din restul se intinde un aluat de dimensiunea formei. Se pune forma de tort pe aluat si se taie un cerc de dimensiunea ei. Se pune in forma dupa care se face din aluatul oprit un snur care se pune peste cerc. Cu ajutorul degetelor se apasa aluatul ca sa se aseze si sa urce usor pe margini formand o margine a tartei.
  • Se pune compozitia de branza, se aseaza visinele care au fost scurse bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora si 20 de minute. Dupa 40-50 de minute se unge tarta cu un galbenus de ou batut pentru aspect si se lasa in continuare la cuptor. Puneti tarta la foc mic pentru a nu se arde si de preferat a respecta timpul de coacere. Se serveste rece cu sirop de la visinele scurse.

Poze

Tarta cu visine, poza 1
Tarta cu visine, poza 2
Tarta cu visine, poza 3
Tarta cu visine, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

13/07/2020

Un pahar mic de zahar?! Cat anume, mai exact?

(0) (1) Abuz
24/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
07/11/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
20/10/2013

FFFFFFFF BUNAAAA

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
08/11/2012

Imi place

(0) (0) Abuz
11/07/2011

Foarte buna reteta, si din puntul de vedere al gustului cat si al aspectului

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu visine si struguri!
Tarta cu visine si struguri!
4 porții
43 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu visine si bezea
Tarta cu visine si bezea
6 porții
40 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta tatin cu visine
Tarta tatin cu visine
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu lamaie - Petitchef
Tarta cu lamaie - Petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.