Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Ingrediente
12
Materiale
12 forme de briose
Preparare
Desfaceti aluatul si taiati-l in 12 bucati de dimensiuni egale.
Ungeti cu unt formele briose si puneti o bucata de aluat in fiecare dintre ele (asa cum se arata in video). Apasati-l cu degetele pentru ca aluatul sa intre bine in forma. Dati deoparte.
Puneti 150 ml de lapte sa se incalzeasca cu coaja de la lamaia netratata. Se amesteca faina cu restul de lapte (100 ml). Cand laptele incepe sa fierbe, se adauga amestecul de lapte-faina si se amesteca constant cu un tel. Amestecul trebuie sa se ingroase in cateva minute.
Strecurati amestecul pentru a indeparta coaja de lamaie si orice consistenta neplacuta. Puneti apa si zaharul sa se incalzeasca intr-o craticioara.
Cand amestecul incepe sa fiarba, lasati inca 4 minut, apoi, turnati siropul obtinut in crema lapte si amestecați. Lasati sa se raceasca cateva minute.
La final se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Turnati acest amestec in fiecare forma cu aluat de foietaj, fara a umplela refuz.
Coaceti 15 minute la 230°C.
Nu ezitati sa le presarati cu scortisoara macinata inainte de a le gusta, fierbinți sau reci.
Formele: daca nu aveti forme individuale, folositi forme de briose Lamaia: Nu trebuie sa o puneti; opiniile difera in Portugalia. Scortisoara: puteti adauga un baton de scortisoara pentru a se infuza in lapte impreuna cu coaja de lamaie. Foietajul: puteti taia cercuri pentru a pune le in forme.
Comentarii:
Încă nu am preparat-o, dar am mâncat-o în Lisabona la o patiserie. A fost excelentă!
Am s-o încerc s-o prepar. Voi înlocui lămâia cu portocală.
Pare excelenta. Cu siguranta o voi incerca. Multumesc.