Petitchef

Tarte portugheze

O reteta traditionala portugheza testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef!

Desert
12 porții
40 min
15 min
Ușor

Video

YouTube
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

      Ingrediente

      12

      Materiale

      • 12 forme de briose

      Preparare

      • Etapa 1 - Tarte portugheze
        Desfaceti aluatul si taiati-l in 12 bucati de dimensiuni egale.
      • Etapa 2 - Tarte portugheze
        Ungeti cu unt formele briose si puneti o bucata de aluat in fiecare dintre ele (asa cum se arata in video). Apasati-l cu degetele pentru ca aluatul sa intre bine in forma. Dati deoparte.
      • Etapa 3 - Tarte portugheze
        Puneti 150 ml de lapte sa se incalzeasca cu coaja de la lamaia netratata. Se amesteca faina cu restul de lapte (100 ml). Cand laptele incepe sa fierbe, se adauga amestecul de lapte-faina si se amesteca constant cu un tel. Amestecul trebuie sa se ingroase in cateva minute.
      • Etapa 4 - Tarte portugheze
        Strecurati amestecul pentru a indeparta coaja de lamaie si orice consistenta neplacuta.
        Puneti apa si zaharul sa se incalzeasca intr-o craticioara.
      • Etapa 5 - Tarte portugheze
        Cand amestecul incepe sa fiarba, lasati inca 4 minut, apoi, turnati siropul obtinut in crema lapte si amestecați. Lasati sa se raceasca cateva minute.
      • Etapa 6 - Tarte portugheze
        La final se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Turnati acest amestec in fiecare forma cu aluat de foietaj, fara a umplela refuz.
      • Etapa 7 - Tarte portugheze
        Coaceti 15 minute la 230°C.
      • Etapa 8 - Tarte portugheze
        Nu ezitati sa le presarati cu scortisoara macinata inainte de a le gusta, fierbinți sau reci.

      Observații:

      Formele: daca nu aveti forme individuale, folositi forme de briose
      Lamaia: Nu trebuie sa o puneti; opiniile difera in Portugalia.
      Scortisoara: puteti adauga un baton de scortisoara pentru a se infuza in lapte impreuna cu coaja de lamaie.
      Foietajul: puteti taia cercuri pentru a pune le in forme.



      Poze

      Tarte portugheze
      Tarte portugheze - poza 2
      Tarte portugheze - poza 3
      Tarte portugheze - poza 4

      Întrebări:




      Comentarii:

      Daniela, 02/11/2020

      Încă nu am preparat-o, dar am mâncat-o în Lisabona la o patiserie. A fost excelentă!
      Am s-o încerc s-o prepar. Voi înlocui lămâia cu portocală.

      (0) (0) Abuz
      Diana Lucia, 02/11/2020

      Pare excelenta. Cu siguranta o voi incerca. Multumesc.

      (0) (0) Abuz

      Punctează această reţetă:
      Generează alt cod de securitate  = 

      Rețete inrudite

      Rețetă Tarte subțiri cu mere
      Tarte subțiri cu mere
      6 porții
      40 min
      Foarte ușor
      5 / 5
      Rețetă Tarte tatin cu aromă de raclette
      Tarte tatin cu aromă de raclette
      6 porții
      45 min
      Foarte ușor
      5 / 5
      Rețetă Tarta cu rubarba
      Tarta cu rubarba
      10 porții
      1 oră
      Foarte ușor
      3.8 / 5
      Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
      Tarta portugheza - varianta maxi
      8 porții
      1 h 45 m
      Foarte ușor
      4.8 / 5
      Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
      Tartă cu bezea cu lămâie
      12 porții
      2 h 20 m
      Ușor
      5 / 5

      Ultimele articole

      Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

      Rețete

      Planificator de meniu
      Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

      De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

      Meniul zilei

      Primirea meniului zilnic
      Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
      Întrebarea zilei
      Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
      Votează