Petitchef

Tarta cu lamaie si bezea

Desert
8 porții
60 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

pentru blat:

330g faina

100g zahar pudra

coaja de la 1/2 lamaie

170g unt rece, taiat in cubulete mici

1 galbenus

2 linguri lapte

un praf de sare

pentru crema de lamaie"

100ml zeama de lamaie (zeama de la 2 lamai mai mari)

coaja rasa de la 2 lamai

100g zahar tos

2 oua + 2 galbenusuri

80g unt, taiat in cuburi

pentru bezea

3 albusuri (la fix pt ca v-a ramas un albus de la aluat si 2 de la crema de lamaie ;) )

150g zahar tos

Preparare

  • Pentru blat: Puneti intr-un bol faina, zaharul pudra, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugati untul. Amestecati pana obtineti un amestec asemanator firimiturilor de paine. (aveti grija sa nu ramana cocoloase mari de unt) Adaugati si galbenusul si laptele, si amestecati inca putin. Framantati-l doar cateva secunde, cat sa ii dati o forma sferica, apoi inveliti-l in folie alimentara, si bagati-l la frigider pentru 30 minute.

    Crema de lamaie: Puneti toate ingredientele intr-o craticioara cu fundul gros, la foc mic, pastrand deoparte jumatate din unt. Amestecati in continuu cu un tel - daca incepe sa se lipeasca de fund, dati deoparte cratita pentru cateva secunde.Atunci cand amestecul atinge punctul de fierbere - incepe sa faca bulbuci pe marigne - stingeti focul, si adaugati restul de unt. Mai amestecati cateva secunde si dati deoparte.

    In punctul asta suntem aproape gata, asa ca intindeti aluatul si puneti-l in tava unsa cu unt. Intepati-l cu o furculita si bagati-l la cuptor vreo 10 minute, la foc mic (180 grade).
    Dupa 10 minute, turnati crema de lamaie peste blat si mai lasati la cuptor inca 10 minute, tot la foc mic.

    Pentru bezea: Acoperiti o tava cu hartie de copt, si turnati zaharul peste, intr-un strat subtire. Bagati in cuptorul incins timp de 5-6 minute, la foc mic. Zaharul trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu inceapa sa se topeasca.
    Cu un minut inainte sa fie gata zaharul, incepeti sa bateti albusurile spuma. Scoateti zaharul din cuptor si turnati putin cate putin peste albusuri. Dupa ce terminati de incorporat zaharul mai bateti albusurile cateva minute, pana sunt reci.

    Turnati peste tarta bezeaua si mai bagati-o inca putin la cuptor, pana incepe sa se rumeneasca bezeaua (3-4 minute).

Poze

Tarta cu Lamaie si Bezea, poza 1Tarta cu Lamaie si Bezea, poza 2Tarta cu Lamaie si Bezea, poza 3



Comentarii (18):

octopus, 22/08/2013

Daca este cu lamaie si bezea nu are ce sa nuti placa!

(0) (0) Abuz
21/08/2013

Destul de scumpe ingredientele si cu destul de multe sanse ca prajitura sa nu iasa ca lumea

(0) (0) Abuz
priponangela, 19/08/2013

Toata familia a apreciat acest tort, mi-au cerut sa-l mai fac odata chiar a doua zi!

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Trebuie incercata

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Suna bine

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Sper sa-mi placa

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Buna si racoritoare de la crema de lamaie.

(0) (0) Abuz
18/08/2013

10 +

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea
Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta de lamaie cu bezea
Tarta de lamaie cu bezea
8 porții
50 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: