Petitchef

Tort ciocolatos

Desert
8 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
un tort de ciocolată irezistibil

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

50 g cacao

6 linguri apă fiartă

100 g unt

250 g zahăr pudră

4 ouă

50 ml lapte

200 g făină

1 lingură praf de copt


Cremă:

300 g ciocolată neagră

300 ml smântână pentru frișcă

6 linguri gem caise

Preparare

  • Încingem cuptorul la 180 grade C.

    Ungem 2 tăvi rotunde de tort cu diametrul de aprox. 24 cm și le tapetăm cu hârtie pergament.

    Amestecăm cacaua cernută cu apa fierbinte până obținem o pastă omogenă.
    Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm.

    Adăugăm zahărul pudră, gălbenușurile, laptele și făina cernută cu praful de copt.
    Amestecăm bine până la omogenizare.

    La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

    Până să adăugăm albușurile ne putem folosi de un mixer, în momentul în care adăugăm albușurile, ne folosim de o lingură sau spatulă.

    Amestecăm ușor până nu mai observăm dungi albe.

    Împărțim amestecul în cele 2 tăvi pregătite.

    Dăm tăvile la cuptor pentru 25-30 minute sau până sunt crescute bine și trec testul cu scobitoarea.

    Se lasă la răcit în tăvi.

    Rupem ciocolata bucățele și o punem într-un vas în bain-marie.

    Turnăm 100 ml smântână și amestecăm până la topirea completă a ciocolatei.
    Scoatem vasul din bain-marie și lăsăm 5-10 minute să se răcească.

    Batem frișca din 200 ml smântână și o amestecăm cu ciocolata răcită.
    Împărțim crema în două părți.

    Amestecăm bine gemul de caise și îl distribuim uniform pe cele 2 blaturi.

    O parte o punem peste unul din blaturi, aranjăm al doilea blat deasupra și ornăm cu restul de cremă.

    Se dă la rece până la servire.
  • Poftă bună!

Poze

Tort ciocolatos, poza 1Tort ciocolatos, poza 2Tort ciocolatos, poza 3


Comentarii (11):

10/08/2014

Simplu,gustos,minunat

(0) (0) Abuz
09/08/2014

Nu l-am facut, dar cred ca saptamana viitoare il incerc , trebuie sa fie ff bun!

(0) (0) Abuz
09/08/2014

Nu sunt insiropate blaturile?

(0) (0) Abuz
16/07/2014

Eu nu as pune direct pe gemul de caise, crema!As incerca sa mai tai o data blatul de sus, unde as pune gemul, sau chiar bucatele de fructe acrisoare(visine, caise, etc), este doar o parere!In rest...se pare ca merge repede, doar crema este putin cam multa pentru mine, de obicei eu pun o glazura de ciocolata deasupra, am senzatia ca are un aspect mai "comercial".

(0) (0) Abuz
15/07/2014

FFF.bun, delicios

(0) (0) Abuz
15/07/2014

N-am inteles bine: gemul de caise se amestece cu crema de ciocolata?

(0) (0) Abuz
15/07/2014

Daca este cu ciocolata, nu poate fi decat suuuuper!!!

(0) (0) Abuz
15/07/2014

Merita incercat

(0) (0) Abuz
15/07/2014

Foarte bun si usor de realizat. De retinut si de incercat.Ador deserturile cu cacao si ciocolata.

(0) (0) Abuz
15/07/2014

Delicios!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort ciocolatos
Tort ciocolatos
8 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort ciocolatos
Tort ciocolatos
8 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: