Petitchef

Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Crema:

10 oua

8 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

1 l lapte


Blatul:

5 oua

5 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

5 linguri faina


Pentru krantz:

100 g migdale

120 g zahar

Preparare

  • Separam ouale, albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si vanilia si batem pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi, cu lingura amestecand de jos in sus adaugam si faina. Turnam compozitia peste crema care trebuie sa fie inchegata si coacem pana trece testul scobitorii.Lasam tortul sa se raceasca in cratita, dupa care punem o tava peste cratita si rasturnam tortul. Punem totul la frigider si lasam cateva ore. In acest timp siropul de zahar ars va insiropa blatul.
  • Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Punem cratita in cuptor pentru 40 minute. Intre timp, inainte ca cele 40 de minute sa expire, pregatim compozitia pentru blat.
  • Indepartam cratita si ornam dupa preferinta sau il putem lasa ca atare.A ornat cu frisca, frunze si inimi de ciocolata si migdale caramelizate.
  • Migdalele le rumenim intr-o tigaie de teflon. Caramelizam zaharul si adaugam migdalele rumenite. Tot amestecul de caramel si migdale il turnam pe o hartie de copt si punem in frigider cateva minute.
  • In cateva minute se face beton . Maruntim cu un cutit avand grija sa nu imprastiem in toata bucataria migdalele. Presaram tortul deasupra si pe lateral cu acest krantz. E absolut delicios, mult mai bun decat cel facut cu nuci caramelizate.

Poze

Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate, poza 1Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate, poza 2Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate, poza 3Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate, poza 4Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

06/10/2011

Un deliciu!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort Donut
Tort Donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort crema de zahar ars cu pandispan
Tort crema de zahar ars cu pandispan
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu mere si crema de zahar ars
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu crema de zahar ars
Tort cu crema de zahar ars
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: