Petitchef

Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Crema:

Blatul:

Pentru krantz:

Preparare

  • Separam ouale, albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si vanilia si batem pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi, cu lingura amestecand de jos in sus adaugam si faina. Turnam compozitia peste crema care trebuie sa fie inchegata si coacem pana trece testul scobitorii.Lasam tortul sa se raceasca in cratita, dupa care punem o tava peste cratita si rasturnam tortul. Punem totul la frigider si lasam cateva ore. In acest timp siropul de zahar ars va insiropa blatul.
  • Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Punem cratita in cuptor pentru 40 minute. Intre timp, inainte ca cele 40 de minute sa expire, pregatim compozitia pentru blat.
  • Indepartam cratita si ornam dupa preferinta sau il putem lasa ca atare.A ornat cu frisca, frunze si inimi de ciocolata si migdale caramelizate.
  • Migdalele le rumenim intr-o tigaie de teflon. Caramelizam zaharul si adaugam migdalele rumenite. Tot amestecul de caramel si migdale il turnam pe o hartie de copt si punem in frigider cateva minute.
  • In cateva minute se face beton . Maruntim cu un cutit avand grija sa nu imprastiem in toata bucataria migdalele. Presaram tortul deasupra si pe lateral cu acest krantz. E absolut delicios, mult mai bun decat cel facut cu nuci caramelizate.


Poze

Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate - poza 2
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate - poza 3
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate - poza 4
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

06/10/2011

Un deliciu!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează