Petitchef

Tort cu crema de zahar ars

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru crema de zahar ars:

1,2 l lapte

10 oua

10 linguri zahar

10 linguri de zahar pentru caramelizat

zahar vanilat

esenta de rom

1 lingurita de ness optional


Pentru blat:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

zahar vanilat

esenta vanilie

Preparare

  • Prima data ne apucam sa facem crema de zahar ars. Se incalzeste laptele putin cu zaharul. Separat amestecam ouale intregi, apoi turnam laptele peste oua si amestecam incontinuare. Punem si nessul cu aromele.
  • Intr-o tava de tort punem cele 10 linguri de zahar la caramelizat, miscand tava circular pentru a se tapeta cu zaharul ars. Turnam amestecul de oua cu lapte in tava si dam la cuptor la 200 grade pentru cca 30 minute.
  • Ne apucam apoi de blat. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se pune treptat cate o lingura de zahar pana devine ca o bezea. Se incorporeaza cate un galbenus si sa nu uitam de arome.
  • Dam mixerul la o parte si adaugam cate o lingura de faina amestecand de jos in sus. Dupa cele 30 minute cat crema de zahar ars a stat la cuptor, o scoatem si verificam daca s-a inchegat, daca da, turmam compozitia de blat si mai dam la cuptor tot pt 30 minute.
  • La final arata cam asa:
    Lasam sa se raceasaca in tava, iar apoi punem un platou deasupra si rasturman.O dam la frigider peste noapte cu tava cu tot, fara sa miscam tava. Intre timp siropul de la crema de zahar ars va insiropa blatul.

Poze

Tort cu crema de zahar ars, poza 1Tort cu crema de zahar ars, poza 2Tort cu crema de zahar ars, poza 3Tort cu crema de zahar ars, poza 4


Comentarii:

21/04/2018

Cate kilograme trebuie sa aiba tava in care am facut tortul?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/12/2013

Da ,chiar gustos.

(0) (0) Abuz
15/11/2013

Arata excelent

(0) (0) Abuz
17/10/2013

Good

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Chiar am mancat la o prietena si e f. buna

(0) (0) Abuz
07/10/2013

DELICIOS!

(0) (0) Abuz
pana_t2013
pana_t2013, 08/05/2013

Delicieux!!!!!!!

(0) (0) Abuz
07/04/2013

Este super buna si arata fantastic.tocmai am facut-o si eu.e geniala

(0) (0) Abuz
28/02/2013

Te lingi pe botik

(0) (0) Abuz
02/11/2011

Este f bun si arata minunat.L-am facut si eu.BRAVO!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu mere si crema de zahar ars
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu mere si crema de zahar ars
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de mere si crema de zahar ars
Tort de mere si crema de zahar ars
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: