Tort cu crema de zahar ars si frisca

(4.34/5 - 108 voturi)
18 comentarii

  • Tort cu crema de zahar ars si frisca
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 2
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 3
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 4
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 5
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 6
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
25 min
Gătire:
35 min
Dificultate:
Foarte ușor
Calorii:
330 Kcal (1 porție)
ProPoints:
9 (1 porție)
SmartPoints:
13 (1 porție)
NUTRI-SCORE

Ingrediente

Crema:
-10 oua
-7 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 l lapte

Blatul:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri faina

Preparare

Etapa 1

Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel.

Etapa 2

Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.

Etapa 3

Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul . Siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Etapa 4

L-a ornat cu 200 ml frisca batuta si m-am jucat putin cu niste zahar ars si am facut cateva decoruri, care din pacate nu prea rezista si se vor topi in frigider.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

330Kcal16%

Calorii

39.2g13%

Carbo

11.6g18%

Grăsimi

3.7g19%

Grăsimi sat.

16.8g34%

Proteine

0.4g1%

Fibre

32.4g36%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 254g

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (18):

20/07/2015

Etapa 2 e foarte vaga.Cum pui compozitia pt blat si apoi il bagi la frigider?Blatul ala nu trebuie copt di el saracul?Vai de cei care spun ca e delicios!!!!!!

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 19/07/2015

Tu careia nu-i place lucrul de Romania , ce mama soarelui nu intelegi ? sau ... doar te foiesti si tu printre retete si esti carcotasa , ANONIMO !

(0) (0) Abuz
19/07/2015

Oare de ce nu invatati sa dati explicatiile corecte
lucru de nimic ca in Romania
retetele sunt gezgustatoare

(1) (1) Abuz
20/07/2015

NU ai scris, cum faci blatul....Doar ca -l rastorni peste blat...

(0) (0) Abuz
10/07/2013

Super ....fac de multe ori...
si mare cu compozitie dubla

(0) (0) Abuz
19/07/2015

Buuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
29/04/2013

Mi a iesit perfect multumesc ,de sfaturi.

(0) (0) Abuz
terezito, 22/07/2015

Compozitia de blat nu se mai coace?????

(0) (0) Abuz
21/07/2015

Ușor, răcoros, potrivit pentru vară.

(0) (0) Abuz
camelia_m2014
camelia_m2014, 20/07/2015

Este delicios, l-am făcut şi eu .

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Tort cu capsune


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale