Petitchef

Tort cu mere si crema de zahar ars

Desert
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor
904 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 4

8 oua

50 g unt

500 ml lapte

14 linguri de zahar

3 linguri de faina

esenta vanilie

1 lingurita scortisoara

frisca pentru decor

Preparare

  • 4 linguri de zahar (se poate pune si mai mult ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat) se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.
  • Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt.Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.
  • In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine,apoi amestecam cu laptele,5 linguri de zahar si vanilia.
    Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.
  • Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars,facem un aluat de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.
  • Dupa ce s-a copt blatul,lasam un pic sa se racoreasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam vasul in care copt. Lasam vasul in capul tortului si dam la frigider cateva ore bune.
  • Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca,dupa preferinta si imaginatie.

Poze

Tort cu mere si crema de zahar ars, poza 1Tort cu mere si crema de zahar ars, poza 2Tort cu mere si crema de zahar ars, poza 3Tort cu mere si crema de zahar ars, poza 4Tort cu mere si crema de zahar ars, poza 5Tort cu mere si crema de zahar ars, poza 6Tort cu mere si crema de zahar ars, poza 7

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 510g
Calorii: 904Kcal
  • Carbo: 82.7g
  • Grăsimi: 53.6g
  • Grăsimi sat.: 32.8g
  • Proteine: 20.3g
  • Fibre: 3.2g
  • Zahăr: 74.4g
  • ProPoints: 25
  • SmartPoints: 43

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (24):

15/01/2014

Nemaipomenit de fin si gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
IrinaSysLaLaLa, 31/12/2016

Super re?et?.??????

(0) (0) Abuz
07/02/2015

Cel mai prost tort

(0) (0) Abuz
09/01/2014

Minunata reteta

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Foarte bun si usor

(0) (0) Abuz
07/12/2013

Super!!

(0) (0) Abuz
07/12/2013

Super bun si usor!

(0) (0) Abuz
11/10/2013

Un tort delicios

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Iami Iami

(0) (0) Abuz
07/08/2013

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu mere si crema de zahar ars
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de mere si crema de zahar ars
Tort de mere si crema de zahar ars
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tort cu mere intregi si crema de zahar ars
Tort cu mere intregi si crema de zahar ars
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsBeneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: