Petitchef

Tort de cafea

Desert
4 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru blat:

Pentru crema si ornat:

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 175 grade C.
    Se tapeteaza cu hartie o forma de tort cu diametrul de 26 cm.Se bat ouale cu zahar si zahar vanilinat. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, se cern deasupra compozitiei de oua si se inglobeaza. Aluatul se introduce in forma si se coace cca. 25 de minute.
  • Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar:Blatul rezultat m-a incantat la maxim, e pufos dar totusi indeajuns de compact pentru a putea fi feliat in 2 ba chiar 3 straturi.
  • Galbenusurile se bat in bain-marie cu 4 linguri whisky si zahar. Se inglobeaza 1 plic cappuccino si se lasa sa se raceasca
  • Gelatina se inmoaie in apa rece pentru minim 5 minute, dupa care se topeste la bain-marie sau mai usor la microunde, pentru cateva secunde. Se toarna apoi in fir subtire in compozitia de cafea.
    Se inglobeaza Ricotta si 500 ml. frisca, pe care o bateti bine.
  • Finisare:
    Se incalzesc 100 ml. apa si se adauga cafea solubila, 1 plic zahar vanilinat si 2 linguri whisky:Blatul se taie pe 3 nivele:Blatul de jos se insiropeaza cu 1/2 din compozitia de cafea:Se acopera cu 1/2 din crema
  • Se aseaza al doilea blat, care se stropeste cu restul de cafea si se acopera cu restul de crema. Se aseaza al treilea blat si se da la rece 8 ore:Se bat 150 ml. frisca cu zahar vanilinat si se decoreaza tortul sablonul asta de la Tupperware, care imi delimiteaza portiile si cu care pot realiza diferite modele.De data asta folosit doar pentru a-mi "trasa" feliile.
  • Dupa care incercat sa-i fac niste aveline frumoase, in mijlocul carora sa asez niste bombonele de ciocolata, asemanatoare boabelor de cafea, dar nu mi-au iesit deloc bine facut din crema si probabil ca era prea moale pentru ornat data viitoare sa le fac din frisca.


Poze

Tort de cafea
Tort de cafea - poza 2
Tort de cafea - poza 3
Tort de cafea - poza 4
Tort de cafea - poza 5
Tort de cafea - poza 6
Tort de cafea - poza 7
Tort de cafea - poza 8
Tort de cafea - poza 9
Tort de cafea - poza 10
Tort de cafea - poza 11
Tort de cafea - poza 12
Tort de cafea - poza 13
Tort de cafea - poza 14
Tort de cafea - poza 15
Tort de cafea - poza 16
Tort de cafea - poza 17
Tort de cafea - poza 18
Tort de cafea - poza 19

Întrebări:




Comentarii:

07/07/2015

Delicios!

(0) (0) Abuz
felicia_g2015, 07/07/2015

Chiar daca " dauneaza " siluetei, eu incerc, parandu-mi-se racoritor si f.apetisant. Un desert minunat pentru musafirii mei.

(0) (0) Abuz
19/03/2012

E foarte frumos im place

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează