Petitchef

Tort de cafea

Desert
4 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru blat:

4 oua

150 g. zahar

1 plic zahar vanilinat

100 g. faina

100 g. amidon

2 lingurite praf de copt


Pentru crema si ornat:

5 galbenusuri

6 linguri whisky

40 g. zahar

2 plicuri cappuccino

5 g. gelatina

650 ml. frisca

250 g. branza Ricotta sau Philadelphia

2 lingurite cafea solubila

1 plic zahar vanilinat

12 boabe de cafea

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 175 grade C.
    Se tapeteaza cu hartie o forma de tort cu diametrul de 26 cm.Se bat ouale cu zahar si zahar vanilinat. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, se cern deasupra compozitiei de oua si se inglobeaza. Aluatul se introduce in forma si se coace cca. 25 de minute.
  • Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar:Blatul rezultat m-a incantat la maxim, e pufos dar totusi indeajuns de compact pentru a putea fi feliat in 2 ba chiar 3 straturi.
  • Galbenusurile se bat in bain-marie cu 4 linguri whisky si zahar. Se inglobeaza 1 plic cappuccino si se lasa sa se raceasca
  • Gelatina se inmoaie in apa rece pentru minim 5 minute, dupa care se topeste la bain-marie sau mai usor la microunde, pentru cateva secunde. Se toarna apoi in fir subtire in compozitia de cafea.
    Se inglobeaza Ricotta si 500 ml. frisca, pe care o bateti bine.
  • Finisare:
    Se incalzesc 100 ml. apa si se adauga cafea solubila, 1 plic zahar vanilinat si 2 linguri whisky:Blatul se taie pe 3 nivele:Blatul de jos se insiropeaza cu 1/2 din compozitia de cafea:Se acopera cu 1/2 din crema
  • Se aseaza al doilea blat, care se stropeste cu restul de cafea si se acopera cu restul de crema. Se aseaza al treilea blat si se da la rece 8 ore:Se bat 150 ml. frisca cu zahar vanilinat si se decoreaza tortul sablonul asta de la Tupperware, care imi delimiteaza portiile si cu care pot realiza diferite modele.De data asta folosit doar pentru a-mi "trasa" feliile.
  • Dupa care incercat sa-i fac niste aveline frumoase, in mijlocul carora sa asez niste bombonele de ciocolata, asemanatoare boabelor de cafea, dar nu mi-au iesit deloc bine facut din crema si probabil ca era prea moale pentru ornat data viitoare sa le fac din frisca.

Poze

Tort de cafea, poza 1Tort de cafea, poza 2Tort de cafea, poza 3Tort de cafea, poza 4Tort de cafea, poza 5Tort de cafea, poza 6Tort de cafea, poza 7Tort de cafea, poza 8Tort de cafea, poza 9Tort de cafea, poza 10Tort de cafea, poza 11Tort de cafea, poza 12Tort de cafea, poza 13Tort de cafea, poza 14Tort de cafea, poza 15Tort de cafea, poza 16Tort de cafea, poza 17Tort de cafea, poza 18Tort de cafea, poza 19


Comentarii:

07/07/2015

Delicios!

(0) (0) Abuz
felicia_g2015, 07/07/2015

Chiar daca " dauneaza " siluetei, eu incerc, parandu-mi-se racoritor si f.apetisant. Un desert minunat pentru musafirii mei.

(0) (0) Abuz
19/03/2012

E foarte frumos im place

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca si cafea
Tort cu nuca si cafea
8 porții
1h5m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu caise si cafea
Tort tiramisu cu caise si cafea
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu crema de cafea
Tort cu crema de cafea
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleDulciuri cu cafeaDulciuri cu cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: