Petitchef

Tort de post, cu crem de cafea

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru crema am folosit

500 ml frisca vegetala,

100 ml cafea

2 pliculete de gelatina;

Preparare

  • Mai intai a pregatit cafeaua, cca 100 ml; a facut-o tare si a pus in ea si o lingurita de ness si cateva picaturi de esenta de rom.
  • Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care a pus-o in cafeaua fierbinte si a amestecat pana s-a dizolvat.
  • A batut apoi frisca, bine, bine; a oprit din ea cateva linguri pentru ornat. In restul de frisca a turnat cafeaua racorita, in fir subtire si a amestecat pentru incorporare.
  • Tortul l-a montat cu ajutorul inelului detasabil al formei de copt. direct pe platou.
  • A pus primul blat, l-a insiropat , a pus jumatate din crema, al doilea blat, sirop, crema si visine . A urmat al treilea blat, pe care l-a insiropat, de asemenea. A dat tortul la frigider.
  • Dupa 2 ore, am scos tortul din frigider si am turnat peste el 1 plic de glazura cu gust de ciocolata de la Dr.
  • Oetker, preparata conform instructiunilor de pe plic, dupa care am dat iar tortul la rece, pentru inca o ora.
  • Dupa ce l-a lasat suficient la rece am inlaturat inelul si l-a decorat cu putina frisca si niste visine.
  • Iata si un mic detaliu. Sper sa va placa si voua, in caz ca-l incercati.

Întrebări:

Buna , unde sunt ingredientele pentru blat ?

Răspuns:

Buna! Iti scriu ingredientele blatului chiar acum. Eu nu am mai intrat de mult pe Petitchef, acum am vazut ca aici nu apare decat crema..., 1/4 cana ulei, 1 si 1/2 cana zahar, 2 cani apa (eu am pus minerala), 3 cani faina (sau cat intra pentru a rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa), 1/2 cana nuca macinata (eu am pus si vreo doua linguri de nuca de cocos), 1 praf de copt+1 lingurita bicarbonat (stins cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie), 3 linguri cacao, 1 praf de sare, 3-4 linguri gem. Ca tortul sa fie chiar de post folosim gelatina vegetala (agar-agar), care trebuie fiarta cca 2 minute, dupa ce in prealabil a fost hidratata.




Comentarii:

17/05/2016

Sper ca cine face această rețetă știe că gelatina nu este de post.
Există totuși gelatină vegetală...
Și blatul?! Ingrediente incomplete

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort mousse de ciocolata ( reteta de post )
Tort mousse de ciocolata ( reteta de post )
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de post cu gem de caise
Tort de post cu gem de caise
8 porții
55 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort fara oua cu nectarine (de post)
Tort fara oua cu nectarine (de post)
6 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaSi noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleRetete de postRetete de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: