Petitchef

Tort de post, cu crem de cafea

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Mai intai a pregatit cafeaua, cca 100 ml; a facut-o tare si a pus in ea si o lingurita de ness si cateva picaturi de esenta de rom.
  • Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care a pus-o in cafeaua fierbinte si a amestecat pana s-a dizolvat.
  • A batut apoi frisca, bine, bine; a oprit din ea cateva linguri pentru ornat. In restul de frisca a turnat cafeaua racorita, in fir subtire si a amestecat pentru incorporare.
  • Tortul l-a montat cu ajutorul inelului detasabil al formei de copt. direct pe platou.
  • A pus primul blat, l-a insiropat , a pus jumatate din crema, al doilea blat, sirop, crema si visine . A urmat al treilea blat, pe care l-a insiropat, de asemenea. A dat tortul la frigider.
  • Dupa 2 ore, am scos tortul din frigider si am turnat peste el 1 plic de glazura cu gust de ciocolata de la Dr.
  • Oetker, preparata conform instructiunilor de pe plic, dupa care am dat iar tortul la rece, pentru inca o ora.
  • Dupa ce l-a lasat suficient la rece am inlaturat inelul si l-a decorat cu putina frisca si niste visine.
  • Iata si un mic detaliu. Sper sa va placa si voua, in caz ca-l incercati.

Întrebări:

Buna , unde sunt ingredientele pentru blat ?

Răspuns:

Buna! Iti scriu ingredientele blatului chiar acum. Eu nu am mai intrat de mult pe Petitchef, acum am vazut ca aici nu apare decat crema..., 1/4 cana ulei, 1 si 1/2 cana zahar, 2 cani apa (eu am pus minerala), 3 cani faina (sau cat intra pentru a rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa), 1/2 cana nuca macinata (eu am pus si vreo doua linguri de nuca de cocos), 1 praf de copt+1 lingurita bicarbonat (stins cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie), 3 linguri cacao, 1 praf de sare, 3-4 linguri gem. Ca tortul sa fie chiar de post folosim gelatina vegetala (agar-agar), care trebuie fiarta cca 2 minute, dupa ce in prealabil a fost hidratata.



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

17/05/2016

Sper ca cine face această rețetă știe că gelatina nu este de post.
Există totuși gelatină vegetală...
Și blatul?! Ingrediente incomplete

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca si cafea
Tort cu nuca si cafea
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort -negresa cu nuca si cafea
Tort -negresa cu nuca si cafea
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu crema de cafea
Tort cu crema de cafea
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Irish Cream
Irish Cream
20 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cappuccino glacé
Cappuccino glacé
5 porții
2 ore
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cafea Dalgona
Cafea Dalgona
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei