Petitchef

Tort de post, cu crem de cafea

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Mai intai a pregatit cafeaua, cca 100 ml; a facut-o tare si a pus in ea si o lingurita de ness si cateva picaturi de esenta de rom.
  • Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care a pus-o in cafeaua fierbinte si a amestecat pana s-a dizolvat.
  • A batut apoi frisca, bine, bine; a oprit din ea cateva linguri pentru ornat. In restul de frisca a turnat cafeaua racorita, in fir subtire si a amestecat pentru incorporare.
  • Tortul l-a montat cu ajutorul inelului detasabil al formei de copt. direct pe platou.
  • A pus primul blat, l-a insiropat , a pus jumatate din crema, al doilea blat, sirop, crema si visine . A urmat al treilea blat, pe care l-a insiropat, de asemenea. A dat tortul la frigider.
  • Dupa 2 ore, am scos tortul din frigider si am turnat peste el 1 plic de glazura cu gust de ciocolata de la Dr.
  • Oetker, preparata conform instructiunilor de pe plic, dupa care am dat iar tortul la rece, pentru inca o ora.
  • Dupa ce l-a lasat suficient la rece am inlaturat inelul si l-a decorat cu putina frisca si niste visine.
  • Iata si un mic detaliu. Sper sa va placa si voua, in caz ca-l incercati.


Întrebări:

Buna , unde sunt ingredientele pentru blat ?

Răspuns:

Buna! Iti scriu ingredientele blatului chiar acum. Eu nu am mai intrat de mult pe Petitchef, acum am vazut ca aici nu apare decat crema..., 1/4 cana ulei, 1 si 1/2 cana zahar, 2 cani apa (eu am pus minerala), 3 cani faina (sau cat intra pentru a rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa), 1/2 cana nuca macinata (eu am pus si vreo doua linguri de nuca de cocos), 1 praf de copt+1 lingurita bicarbonat (stins cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie), 3 linguri cacao, 1 praf de sare, 3-4 linguri gem. Ca tortul sa fie chiar de post folosim gelatina vegetala (agar-agar), care trebuie fiarta cca 2 minute, dupa ce in prealabil a fost hidratata.




Comentarii:

17/05/2016

Sper ca cine face această rețetă știe că gelatina nu este de post.
Există totuși gelatină vegetală...
Și blatul?! Ingrediente incomplete

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează