Petitchef

Tort Mascarpone

Desert
8 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru crema:

Mai trebuie:

Preparare

  • Blatul:
    Ungeti forma cu grasime sau tapetati-o cu hartie. Incingeti cuptorul la 175 grade C.
    Dizolvati cafeaua instant in 2 linguri de apa fierbinte. Separati albusul de galbenus. Bateti albusurile spuma, adaugand 100 g. de zahar.
  • Faceti o crema din galbenusuri, restul de zahar, zahar vanilat si cafea:Incorporati faina si praful de copt, ambele cernute:Adaugati apoi spuma de albus si amestecati incet cu o spatula/lingura de lemn.
  • Trebuie sa obtineti o compozitie usoara si pufoasa:
    Turnati compozitia in forma pregatita anterior si dati-o la cuptor 30-35 de minute:Lasati apoi blatul sa se raceasca:Scoateti-l cu grija din forma si lasati-l deoparte pana cand crema e gata.
  • Taiati blatul racit in 3 parti egale:Dizolvati cafeaua instant in 75 ml. de apa fierbinte, amestecati cu zahar pudra si coniac (rom). Insiropati blatul cu acest amestec.
  • Spalati cu apa fierbinte portocalele. Razuiti aproximativ o lingurita de coaja (numai daca sint bio) Stoarceti o portocala si jumatate. Amestecati branza mascarpone cu branza de vaci, zaharul, coaja rasa de portocale si sucul.
  • Intindeti jumatate din crema pe cele trei bucati de blat. Acoperiti totul cu crema ramasa si dati la frigider pentru minim 2-3 ore.
    Finalizati tortul cu un strat de frisca indulcita.


Poze

Tort Mascarpone
Tort Mascarpone - poza 2
Tort Mascarpone - poza 3
Tort Mascarpone - poza 4
Tort Mascarpone - poza 5
Tort Mascarpone - poza 6
Tort Mascarpone - poza 7
Tort Mascarpone - poza 8
Tort Mascarpone - poza 9
Tort Mascarpone - poza 10
Tort Mascarpone - poza 11
Tort Mascarpone - poza 12
Tort Mascarpone - poza 13
Tort Mascarpone - poza 14
Tort Mascarpone - poza 15
Tort Mascarpone - poza 16
Tort Mascarpone - poza 17
Tort Mascarpone - poza 18
Tort Mascarpone - poza 19

Întrebări:




Comentarii:

10/01/2014

Ff bun de apreciat am facut si eu si tuturor le-a placut multumesc ca existi :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2016

Cred ca e delicios. O sa incerc.

(0) (0) Abuz
22/10/2013

Delicios....

(0) (0) Abuz
06/03/2013

A fost bun nustiu cum sa iesit asa:))...dar e bun ori cum:*

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Deja imi lasa gura apa.... am s-o rog pe sotia mea sa incerce reteta... pare delicioasa. Multumesc ptr sugestie. Costantin

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează