Petitchef

Tort mascarpone

Desert
8 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

2 linguri cafea instant (nes)

6 oua

200 g. zahar

1 pachetel zahar vanilat

125 g. faina

1 lingurita praf de copt


Pentru crema:

1 lingura cafea instant (nes)

3 linguri zahar pudra

4 linguri coniac sau rom


500 g. branza mascarpone sau branza ricotta

500 g. branza de vaca

200 g. zahar


Mai trebuie:

200 ml. frisca lichida Hulala

16 boabe de cafea

1 forma rotunda (diametrul 26 cm.)

grasime (hartie cerata)

Preparare

  • Blatul:
    Ungeti forma cu grasime sau tapetati-o cu hartie. Incingeti cuptorul la 175 grade C.
    Dizolvati cafeaua instant in 2 linguri de apa fierbinte. Separati albusul de galbenus. Bateti albusurile spuma, adaugand 100 g. de zahar.
  • Faceti o crema din galbenusuri, restul de zahar, zahar vanilat si cafea:Incorporati faina si praful de copt, ambele cernute:Adaugati apoi spuma de albus si amestecati incet cu o spatula/lingura de lemn.
  • Trebuie sa obtineti o compozitie usoara si pufoasa:
    Turnati compozitia in forma pregatita anterior si dati-o la cuptor 30-35 de minute:Lasati apoi blatul sa se raceasca:Scoateti-l cu grija din forma si lasati-l deoparte pana cand crema e gata.
  • Taiati blatul racit in 3 parti egale:Dizolvati cafeaua instant in 75 ml. de apa fierbinte, amestecati cu zahar pudra si coniac (rom). Insiropati blatul cu acest amestec.
  • Spalati cu apa fierbinte portocalele. Razuiti aproximativ o lingurita de coaja (numai daca sint bio) Stoarceti o portocala si jumatate. Amestecati branza mascarpone cu branza de vaci, zaharul, coaja rasa de portocale si sucul.
  • Intindeti jumatate din crema pe cele trei bucati de blat. Acoperiti totul cu crema ramasa si dati la frigider pentru minim 2-3 ore.
    Finalizati tortul cu un strat de frisca indulcita.

Poze

Tort Mascarpone, poza 1Tort Mascarpone, poza 2Tort Mascarpone, poza 3Tort Mascarpone, poza 4Tort Mascarpone, poza 5Tort Mascarpone, poza 6Tort Mascarpone, poza 7Tort Mascarpone, poza 8Tort Mascarpone, poza 9Tort Mascarpone, poza 10Tort Mascarpone, poza 11Tort Mascarpone, poza 12Tort Mascarpone, poza 13Tort Mascarpone, poza 14Tort Mascarpone, poza 15Tort Mascarpone, poza 16Tort Mascarpone, poza 17Tort Mascarpone, poza 18Tort Mascarpone, poza 19



Comentarii:

10/01/2014

Ff bun de apreciat am facut si eu si tuturor le-a placut multumesc ca existi :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2016

Cred ca e delicios. O sa incerc.

(0) (0) Abuz
22/10/2013

Delicios....

(0) (0) Abuz
06/03/2013

A fost bun nustiu cum sa iesit asa:))...dar e bun ori cum:*

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Deja imi lasa gura apa.... am s-o rog pe sotia mea sa incerce reteta... pare delicioasa. Multumesc ptr sugestie. Costantin

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema mascarpone si krantz
Tort cu crema mascarpone si krantz
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu crema de branza mascarpone
Tort cu crema de branza mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort de vara cu mascarpone si iaurt
Tort de vara cu mascarpone si iaurt
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: