Petitchef

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Blat:

Mousse de ricotta:

Decor:

Preparare

  • Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Batem albusurile foarte bine cu un strop de sare.Adaugam alternand faina si albusurile peste galbenusuri amestecand cu grija de jos in sus.
  • Tapetam o forma de 24 cm cu unt si faina si adaugam aluatul. Il dam la 180 grade ,cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute. Blatul nu trebuie sa creasca mult. Va avea aproximativ 3 cm, Dupa ce s-a racit il taiem in 2 foi,Mousse de ricotta .
  • Punem la inmuiat gelatina in apa rece. Frecam galbenusurile cu 80 gr zahar din cele 200 gr si adaugam laptele. Punem crema pe foc mic si in momentul cand este foarte fierbinte, stingem focul si adaugam gelatina inmuiata si foarte bine stoarsa.
  • Bagam crema la frigider si o controlam des ca nu cumva sa se intareasca. Amestecam ricotta cu restul de zahar ramas, zahar vanilat si coaja rasa a unei lamai. Scoatem crema de la frigider, adaugam ricotta si cele 400 gr frisca mixate foarte bine.
  • Amestecam pana obtinem o crema pufoasa, fixam cercul pt torturi in jurul primei foi si turnam mousse-ul dupa care lasam tortul la rece pentru 2-3 ore.
  • Dupa ce s-a intarit, scotem cu grija cercul din jurul tortului si ornam suprafata cu ciufuleti de frisca. Numaram cate ciufulete au iesit, dupa care taiem a doua foaie in tot atatea tringhiuri si le sprijim pe moatele de frisca. Pudram cu zahar vanilat.

L Laura Adamache

Poze

Tort cu mousse de ricotta si frisca
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 2
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 3
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 4
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 5
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 6
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 7
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 8
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 9
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 10
Tort cu mousse de ricotta si frisca - poza 11

Întrebări:




Comentarii:

07/04/2017

Unde pun praful de copt ?din experienta se pune in blat , eu l-am pus acum om vedea ce iese, abia e la copt.... urmeaza crema....sper sa aiba toate ingredientele...
Am citit ca la crema folosim foi de gelatina eu nu am gasit decat granule , la pliculete de 10 gr nu aveti vro alternativa ? cum le prepar pe plic scrie ca se fierb

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
28/10/2013

Usor de preparat si este un deliciu!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! 10 Secrete pentru o frisca perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează