Tort Amandina
Preparare
-
Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.
-
Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul.
-
Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .
-
Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit.
-
Margarina partial topita , se mixeaza pina se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se mixeaza pina se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.
-
Se pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort.
-
Bblatul se taie ,se insiropeaza ,se pune crema si se da la rece,apoi se pune glazura si iar se da la rece pt minim 2 ore.
R Retete de prajituri si torturi
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Foarte usor de facut si foarte gustoasa