Petitchef

TORT DE INGHETATA

Desert
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Mai intai se bate bine frisca lichida si se pune la frigider. Se amesteca 4 linguri de zahar cu laptele, cacaua si margarina, se fierb pe foc pana se topeste zaharul apoi se da la rece. Se separa ouale.
  • Galbenusurile se adauga in glazura racita putin, iar albusurile se bat bine cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se pune glazura peste albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos si ultima data se incorporeaza frisca si esenta.
  • Se pune cate un strat de compozitie in tavi de cozonaci sau chec si se baga la congelator pana se pregateste inchetata de vanilie si ness.
  • Pentru inceput se bate frisca lichida si se baga la frigider . Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu zaharul pana se face bezea, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile.
  • Compozitia obtinuta se adauga in frisca batuta si se amesteca usor de sus in jos. Se imparte compozitia. intr-una se pune esenta de vanilie iar in cealalta ness-ul.
  • Se pune peste cea de cacao cate un strat de compozitie cu ness si ultimul strat cu vanilie. Este o inghetata foarte cremoasa pe care o fac de ani de zile si nu ma plictisesc de ea.


N Nely`s Blog

Poze

TORT DE INGHETATA
TORT DE INGHETATA - poza 2
TORT DE INGHETATA - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

31/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
05/06/2013

Este foarte foarte buna

(0) (0) Abuz
05/07/2012

Foarte buna

(0) (0) Abuz
26/06/2011

Un tort excelent si usor de facut. Mi-a iesit foarte gustos.Nu am mancat la nici-o cofetarie asa un tort.Felicitari! Am o singura nemultumire si anume cantitatea de ness.Cred ca o lingura si jumatate este ok.Multumesc mult de tot!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează