Petitchef

Tort Amandina

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare. Se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor.
  • Se adauga si faina, praful de copt si cacaoa compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace.
  • Gelatina se pune la inmuiat in putina apa.oule se bat pe baie de aburi cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana. se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste.Se da crema deoparte si se lasa sa se raceasca putin.2-3 linguri de crema se pune peste gelatina si se amesteca, apoi se toarna in crema de oua si se mai pune pe aburi pana se incalzeste bine, fara se fiarba.Crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.
  • Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si se adauga ciocolata topita.
  • Asamblare
    Blatul se taie pe orizontal , se insiropeaza, se umple cu crem I, apoi se taie pe verticala se unge cu crema II doar pe o parte si se suprapune.Se orneaza cu glazura de caramel si frisca.glazura 2 plicuri dr. Oetker cu gust de caramel.


Poze

Tort Amandina
Tort Amandina - poza 2
Tort Amandina - poza 3
Tort Amandina - poza 4
Tort Amandina - poza 5
Tort Amandina - poza 6
Tort Amandina - poza 7
Tort Amandina - poza 8
Tort Amandina - poza 9
Tort Amandina - poza 10
Tort Amandina - poza 11
Tort Amandina - poza 12
Tort Amandina - poza 13
Tort Amandina - poza 14
Tort Amandina - poza 15
Tort Amandina - poza 16
Tort Amandina - poza 17

Întrebări:




Comentarii:

13/12/2013

I like cooked

(0) (0) Abuz
08/08/2013

Forte clara la reteta si pt.mine care nu sunt foarte tare in bucatarie braviiiii

(0) (0) Abuz
02/07/2013

F bun si arata excelent!
Bravo!

(0) (0) Abuz
30/01/2013

Invata sa ornezi

(0) (0) Abuz
17/12/2012

Placut la ochi dar si la gust!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează