Petitchef

Tort amandina cu trufe de ciocolata si fructe de padure

Desert
8 porții
20 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
6 oua (albusurile separate de galbenusuri)

200 gr zahar

30 ml ulei

30 ml apa

4 linguri cacao

8 linguri faina

Ingrediente sirop

300 ml apa

150 gr zahar

un pliculet de cappucino

1 esenta de rom

Ingrediente pentru crema

3 galbenusuri

150 g. zahar pudra

un pachet de unt (200 gr)

4 linguri de cacao

Fructe de padure - 300 gr

O jumatate de pliculet de gelatina

3 linguri de zahar

Preparare

  • Bateti albusurile spuma cu un strop de sare intr-un castron. Galbenusurile le frecati cu zaharul, uleiul si apa, dupa care le adaugati peste galbusuri. Amesteacati de jos in sus cu o lingura de lemn sau cu o spatula, usor, pana se incorporeaza ingredientele. Faina cernuta cu cacao se adauga in ploaie peste amestecul de oua si se incorporeaza usor, prin miscari de jos in sus.Puneti compozitia intr-o tava de tort (cu pereti detasabili), tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute. Faceti testul scobitorii ca sa va asigurati ca blatul este copt.Dupa ce s-a racit taiati-l pe jumatate, cu un cutit lung si cu lama subtire.
    Sirop-Fierbeti toate ingredientele cam 7 minute si inspiropati blatul cu siropul rezultat. Intre timp trecem la prepaparea cremei si a sosului de fructe de padure, pe care le vom adauga pe primul blat.
    Crema-Mixati untul cu zaharul pudra, iar cand acesta a capatat o consistenta cremoasa, adaugati pe rand galbenusurile, iar la final cacaua.
    Fructele de padure (eu am avut congelate - aviz amatorilor, se gasesc la Auchan, la un pret mai mult decat rezonabil, 10 lei/kg) le-am amestecat cu zaharul si cu o jumatate de pliculet de gelatina si le-am tinut, pe foc mic, cam doua minute. Dupa ce s-au racit putin le-am adaugat peste primul blat.
    m mai asteptat cateva minute, sa se racoreasca bine, si am adaugat crema de unt si cealalata jumatate de blat. Am mai insiropat putin si am adaugat un strat de glazura de ciocolata cu lapte. Peste am adaugat trufele homemade pe care le voi posta in retata urmatoare.

Poze

Tort amandina cu trufe de ciocolata si fructe de padure, poza 1Tort amandina cu trufe de ciocolata si fructe de padure, poza 2Tort amandina cu trufe de ciocolata si fructe de padure, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

05/11/2014

E buna

(0) (0) Abuz
13/03/2014

Fara aspect

(0) (0) Abuz
05/05/2013

Am vomitat 3 zile ...ce sa va zic,mi-au sarit muci

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort amandina
Tort amandina
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort amandina
Tort amandina
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort amandina
Tort amandina
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: