Petitchef

Tort etajat cu cafea si frisca

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat:

150 g. unt

3 oua

150 g. zahar

2 pliculete zahar vanilat

150 ml. cafea naturala, tare

150 g. faina

30 g. cacao

2 lingurite praf de copt

sare

un pahar lichior-crema de whisky


Pentru crema:

500 ml. lapte

6 foi gelatina sau 12 g. gelatina fin maruntita alba

100 g. ciocolata alba

1 baton vanilie

5 galbenusuri

50 g. zahar pudra

50 ml. rom alb

300 ml. frisca


Glazura originala:

400 ml. cafea

50 ml. rom

2 pliculete glazura de tort

30 g. zahar

inimioare din bezele sau fructe exotice pentru decor

Glazura adaptata :P

un borcan de nutella

Preparare

  • Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Bateti spuma ouale cu sare, zahar tos si zahar vanilat, pret de 8-10 minute.
  • Preparati cafeaua si lasati-o la racit. Cerneti si amestecati faina cu praful de copt; amestecati-le apoi cu cacaua.
  • Insiropati blatul cu delicioasa crema de whisky. Puneti foile de gelatina, rupte in prealabil, in bucati, la inmuiat intr-un bol incapator. Procedati la fel si daca folositi gelatina din plic.
  • Incorporati untul si cafeaua in compozitia spumoasa de oua. Inglobati amestecul uscat in amestec. Turnati aluatul intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Coaceti blatul aprox. 30 de minute. Lasati-l apoi sa se raceasca.
  • Frecati bine galbenusurile cu zaharul pudra si romul. Incalziti laptele. Crestati pastaia de vanilie, scoateti miezul si adaugati-l in lapte Inglobati laptele aromat in masa de galbenusuri.
  • Repuneti amestecul pe foc. Maruntiti ciocolata; topiti-o la microunde sau bain-marie si adaugati-o compozitiei de lapte ce se afla pe foc. Scurgeti gelatina si adaugati-o in crema, amestecand continuu. Luati vasul de pe foc si lasati totul sa se raceasca, amestecand din cand in cand .
  • Bateti spuma frisca:
    Imediat ce crema incepe sa se inchege, incorporati-o cremei. Lasati-o apoi la frigider, cca. 1 ora, timp in care se va face foarte spumoasa si aerata. Fixati un inel de tort in jurul blatului si turnati crema de vanilie, dupa ce in prealabil ati amestecat-o. Dati totul la rece pentru minim 3 ore, sau mai bine, peste noapte, cum am facut. Preparati glazura de cafea, pe care eu nu am reusit s-o fac din cauza ca nu mai aveam pliculete cu glazura transparenta pentru torturi, desi eram ferm convinsa ca a. Sau puteti sa desfaceti borcanul de nutella, sa o incalziti usor la microunde sau bain-marie, pentru a o fluidiza.

Poze

Tort etajat cu cafea si frisca, poza 1Tort etajat cu cafea si frisca, poza 2Tort etajat cu cafea si frisca, poza 3


Comentarii:

02/12/2012

Arata nemaipomenit tortul....chiar cautam un tort mai special tot ptr sotul meu.....e ziua lui in curand....sper sa iasa asa fain k a tau!!!!felicitari ptr tort si mai ales ptr casnicia fericita!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de cafea cu bezea si crema italiana
Tort de cafea cu bezea si crema italiana
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort usor cu ciocolata si cafea
Tort usor cu ciocolata si cafea
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu cafea si ciocolata
Tort cu cafea si ciocolata
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele10 Secrete pentru o frisca perfecta!10 Secrete pentru o frisca perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: