Petitchef

Crema din frisca pentru tort dobos

Altele
3 porții
30 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
250 g frisca

200 g ciocolata de menaj

50 g cacao

200 g zahar

15 ml rom

un pachetel cu zahar vanilat

Preparare

  • Intr-un cazanel smaltuit de 2 l, pus pe un vas cu apa calda, frisca se amesteca cu zaharul, pîna cînd acesta se topeste; dupa aceea, cazanelul se ia de pe vas, se adauga ciocolata rasa, amestecata bine, dinainte, cu cacaua neaparat cernuta si cu zaharul vaniiat si, apoi, romul.
  • Compozitia se bate cu telul, pîna cîncl se omogenizeaza, amestecînd-o pîna cînd se raceste complet, altfel se va taia. Crema va fi mai moale decît cea cu unt, dar mai putin grasa. Foile de tort dobos sau de alte torturi si prajiturile mici din pandispan se ung cu aceasta crema fina, apoi se glaseazâ.
R Retete de prajituri si torturi





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema de baza pentru tartine
Crema de baza pentru tartine
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema pentru fursecuri
Crema pentru fursecuri
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween10 Secrete pentru o frisca perfecta!10 Secrete pentru o frisca perfecta!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: