Petitchef

Crema din frisca pentru tort dobos

Altele
3 porții
30 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Intr-un cazanel smaltuit de 2 l, pus pe un vas cu apa calda, frisca se amesteca cu zaharul, pîna cînd acesta se topeste; dupa aceea, cazanelul se ia de pe vas, se adauga ciocolata rasa, amestecata bine, dinainte, cu cacaua neaparat cernuta si cu zaharul vaniiat si, apoi, romul.
  • Compozitia se bate cu telul, pîna cîncl se omogenizeaza, amestecînd-o pîna cînd se raceste complet, altfel se va taia. Crema va fi mai moale decît cea cu unt, dar mai putin grasa. Foile de tort dobos sau de alte torturi si prajiturile mici din pandispan se ung cu aceasta crema fina, apoi se glaseazâ.

Rețete inrudite

YouTube

R Retete de prajituri si torturi





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate
4 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema pentru fursecuri
Crema pentru fursecuri
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de zahar ars- ornata cu frisca, inghetata si fistic
Crema de zahar ars- ornata cu frisca, inghetata si fistic
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! 10 Secrete pentru o frisca perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: