Petitchef

Tort padurea neagra

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
6 oua

200 gr faina

80 gr cacao

1 plic praf de copt

un pic de sare

300 gr zahar

200 gr unt

1 plic zahar vanilat

20 ml visinata


Umplutura:

50 ml visinata

50 ml apa

100 g zahar

aproximativ 35-40 visine

1l frisca lichida

30 g cacao

Preparare

  • Se pun ouale cu zaharul in robot si se bat bine cu fluturasul la o temperatura de 37 grade, timp de 5 minute, viteza 3 1/2 . In cazul in care nu aveti un astfel de robot , bateti bine ouale cu mixerul apoi adaugati untul topit si visinata.
  • In cazul in care ati batut ouale cu robotul la 37 grade, puneti untul la temperatura camerei si programati 4 minute , viteza 3 timp in care adaugati si visinata. Intr-un bol se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine cu zaharul vanilat.
  • Se adauga peste oua si se amesteca bine . Daca folositi thermomix programati 10 secunde , viteza 1 ,timp in care adaugati faina si restul ingredientelor .Turnati totul intr-o tava rotunda de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 min aprox. Probati cu scobitoarea daca este copt.
    Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar.Se prepara cremele.850 g frisca se bate bine pana devine teapana.
  • 150 g frisca se bate impreuna cu cacaoa pana devine o crema de ciocolata. In thermomix puteti programa 30 secunde , viteza 5 cu fluturasul.Se pune crema de cacao intr-un bol si se amesteca cu inca 150 g frisca batuta .
    Se taie blatul in in trei pe orizontala .Se face un sirop din zahar, apa si visinata si se insiropeaza fiecare foaie de blat.Se pune peste prima foaie de blat un strat de frisca . Se aseaza visinele , pastrand 12 din ele pentru decorat , peste care se pune un strat de crema de ciocolata.
  • Se pune al doilea blat insiropat peste care se pune un strat de frisca apoi unul de ciocolata si in sfarsit ultimul blat. Se imbraca tot tortul in frisca ,pastrand un pic pentru decorat. Se decoreaza cu frisca si visinele pastrate, apoi in centru se pun aschiutele de ciocolata . Pe margini puteti sufla un pic de cacao sau puteti pune ciocolata ca si deasupra.A avut visine si am folosit cirese in krisk .

Poze

Tort Padurea neagra, poza 1Tort Padurea neagra, poza 2Tort Padurea neagra, poza 3Tort Padurea neagra, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra
Tort padurea neagra
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort foret noire ( padurea neagra)
Tort foret noire ( padurea neagra)
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra ii
Tort padurea neagra ii
10 porții
50 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleRidichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitarRidichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: