Petitchef

Tort Padurea neagra

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Umplutura:

Preparare

  • Se pun ouale cu zaharul in robot si se bat bine cu fluturasul la o temperatura de 37 grade, timp de 5 minute, viteza 3 1/2 . In cazul in care nu aveti un astfel de robot , bateti bine ouale cu mixerul apoi adaugati untul topit si visinata.
  • In cazul in care ati batut ouale cu robotul la 37 grade, puneti untul la temperatura camerei si programati 4 minute , viteza 3 timp in care adaugati si visinata. Intr-un bol se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine cu zaharul vanilat.
  • Se adauga peste oua si se amesteca bine . Daca folositi thermomix programati 10 secunde , viteza 1 ,timp in care adaugati faina si restul ingredientelor .Turnati totul intr-o tava rotunda de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 min aprox. Probati cu scobitoarea daca este copt.
    Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar.Se prepara cremele.850 g frisca se bate bine pana devine teapana.
  • 150 g frisca se bate impreuna cu cacaoa pana devine o crema de ciocolata. In thermomix puteti programa 30 secunde , viteza 5 cu fluturasul.Se pune crema de cacao intr-un bol si se amesteca cu inca 150 g frisca batuta .
    Se taie blatul in in trei pe orizontala .Se face un sirop din zahar, apa si visinata si se insiropeaza fiecare foaie de blat.Se pune peste prima foaie de blat un strat de frisca . Se aseaza visinele , pastrand 12 din ele pentru decorat , peste care se pune un strat de crema de ciocolata.
  • Se pune al doilea blat insiropat peste care se pune un strat de frisca apoi unul de ciocolata si in sfarsit ultimul blat. Se imbraca tot tortul in frisca ,pastrand un pic pentru decorat. Se decoreaza cu frisca si visinele pastrate, apoi in centru se pun aschiutele de ciocolata . Pe margini puteti sufla un pic de cacao sau puteti pune ciocolata ca si deasupra.A avut visine si am folosit cirese in krisk .


Poze

Tort Padurea neagra
Tort Padurea neagra - poza 2
Tort Padurea neagra - poza 3
Tort Padurea neagra - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Ciocolata neagra, dulcele permis Ciocolata neagra, dulcele permis

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează