Petitchef

Tort cu visine crude si frisca

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor
Ca tot e vara si e cald si ca inca mai sunt visine prin piete, am zis sa fac si un tort cu visine. Si fiindca varianta visine si ciocolata o mai incercasem, mi-am zis ca ar merge de data asta visine cu frisca. Doar ca nu m-am putut abtine si, iubitoare de ciocolata cum sunt, crema am facut-o din ciocolata. Mai multe imagini gasiti pe blogul meu www.gatituleojoaca.net

Ingrediente

Numarul de porții: 8
6 oua

6 linguri de faina neagra

7 linguri de zahar

1 pliculet de praf de copt


ulei pentru uns tava

1/2 kg de visine

200 g ciocolata amara

1 cutie frisca lichida

2 cuburi de unt

1 pliculet intaritor frisca

1 cescuta lapte pentru frisca optional

Preparare

  • Cum am mai spus si in alte randuri, pentru blat am folosit faina neagra. Zice lumea ce-ar vrea, insa eu consider ca e mai sanatoasa decat faina alba si daca tot nu strica prajitura, de ce n-as folosi amestecurile mele de fainuri sanatoase.

    Blatul l-am facut ca pentru pandispan din faina, oua, praf de copt, zahar, esenta de cafea si cacao. Daca tot urma sa-i pun frisca, era musai sa fie blatul din cacao :) Am amestecat toate ingredientele cu mixerul si am asezat compozitia intr-o tava rotunda pe care am uns-o cu ulei de susan si am dat-o la cuptor circa 20 de minute pana ce s-a rumenit prajitura.

    Cat timp blatul a stat la cuptor, eu am scos samburii visinelor si le-am lasat intr-un castron sa-si lase zeama cu care urma sa insiropez blaturile.
  • Intre timp am scos prajitura din cuptor si cat am lasat-o la racit in tava, m-am apucat de batut frisca. Am folosit frisca lichida pe care am batut-o cu mixerul, impreuna cu un pliculet de intaritor. Ca sa inmultiti frisca puteti adauga lapte.

    Se omogenizeza bine cu mixerul pana se intareste si asa mai sporiti un pic cantitatea de frisca obtinuta, insa aveti grija cu laptele sa nu puneti prea mult fiindca va iesi prea subtire si degeaba o mai bateti apoi cu mixerul ca nu se mai ingroasa.
  • Cand frisca a fost gata, am dat-o putin la frigider si intre timp am scos prajitura din tava si am sectionat-o pe jumate cu cutitul pana ce am obtinut doua blaturi aproximativ egale ca si inaltime. Urmatorul pas a fost sa insiropez cele doua blaturi cu siropul ce-si lasasera visinele in castron, iar apoi sa fac crema de ciocolata.

    Am pus niste ciocolata amara la topit intr-o craticoara impreuna cu cateva cubulete de unt si am amestecat pana ce s-au omogenizat fara a mai adauga zahar.
  • Cand ciocolata s-a topit, am inceput sa intind crema de ciocolata pe unul dintre blaturi, de preferat pe partea de jos a prajiturii ca sa se aseze bine dupa aceea cand puneti si frisca.
  • Acum am asezat visinele crude si curatate de samburi peste primul care fusese imbracat in crema de ciocolata. Le-am asezat pe toate apasanad usor pana ce si-au facut toate loc in crema de ciocolata, apoi am intins un strat de frisca peste visine si am asezat cel de-al doilea blat.

    Dupa ce am realizat aceasta operatiune, am dat totul la frigider pentru aproximativ o jumatate de ora. Este indicat sa facem asta ca sa se intareasca un pic ciocolata.

    Altfel visinele vor face baie in ciocolata si datorita siropului lor ciocolata se va inmuia, iar cand veti aseza frisca nu se va face priza si va vor aluneca toate in farfurie.
  • Cand si cel de-al doilea blat a fost asezat dupa ce am scos de la frigider prajitura, a urmat etapa finala si anume imbracarea tortului in frisca.

    Cu o lingura am imprastiat uniform frisca pe toata suprafata tortului inclusiv pe partea din interior si am nivelat tot cu lingura pana ce frisca s-a asezat intr-un strat uniform si a acoperit fiecare particica din suprafata tortului.
  • La final am ras niste ciocolata amara peste frisca si am ornat cu cateva visine intregi.



Comentarii (15):

lumi_n2013
lumi_n2013, 30/03/2015

E minunata... amestecul de ciocolata cu visine va place tuturor

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/02/2015

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/12/2013

SUPER RETETA!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/07/2013

Buna reteta in general imi place retetele tale

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
gatituleojoaca
Răspuns gatituleojoaca:

Ma bucur sa stiu asta. Va voi prezenta si altele la fel de apetisante si sanatoase in acelasi timp :)

24/07/2013

Buna de tot

(0) (0) Abuz
20/07/2013

OK

(0) (0) Abuz
20/07/2013

Usor si bun!

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Gustoasa !

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Ce sa zic?! pare a fi ...excelent! :)

(0) (0) Abuz
perjoiu rodica_p2013
perjoiu rodica_p2013, 19/07/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si visine
Tort cu mousse de ciocolata si visine
6 porții
1h30m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort fara foc din frisca si visine (raw food)
Tort fara foc din frisca si visine (raw food)
8 porții
5 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele10 Secrete pentru o frisca perfecta!10 Secrete pentru o frisca perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: