Dulceata - pagina 4
99 rețete

Dulceata de visine cu vanilie
Desert Foarte ușor 1 oră
Ingrediente: 1 kg. visine 1 baton de vanilie 500 g. zahar 200 ml. visinata

Cornulete cu gem
Altele Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: 500 g faina 100 - 130 ml bors 200 ml ulei 50 g nuci 100 g dulceata sau magiun 1 lingurita drojdie uscata 1 lingurita zahar esenta de lamaie un...

Vafe pufoase, cu lapte batut
Altele Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: 1 pahar lapte batut/sana/iaurt 1 ou 2 linguri unt topit sau ulei esenta de vanilie 1 pahar faina 2 linguri zahar 1 praf de sare 1/2 lingurita...

Gem din cirese (de mai)
Desert Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 5 farfurii adanci cu cirese fara samburi 2 kg zahar 2 lamai pentru zeama sau o lingurita sare de lamaie

Fursecuri cu nuca si dulceata de capsuni
Desert Ușor 35 min 20 min
Ingrediente: 100 ml ulei, 100 ml apa, 500 g faina, 200 g nuca macinata, 1 albus, 2 oua + 1 galbenus, 200 g zahar pudra, 195 g dulceata de capsuni, sare.

Cornete cu frisca
Altele Foarte ușor 10 min 20 min
Ingrediente: 250 g untura 250 ml + 200 ml smantana drojdie 20 grame un ou 150 g zahar un varf cutit sare faina cat cuprinde 300 ml frisca lichida zahar pudra

Cornulete cu dulceata
Altele Foarte ușor 15 min 15 min
Ingrediente: 450 g faina 4 linguri de untura vanilie 2 linguri de otet 2 plicuri praf e cot 9 linguri de apa dulceata zahar pudra pentru tavalit

Compot de rubarba în sirop de capsuni
Desert Foarte ușor 15 min 10 min
Ingrediente: 500 g capsuni,taiati în jumatate 3 felii de lamîie 800 ml apa 550-600 zahar 1 kg rubarba


Corcoduse rosii, 3 in 1
Altele Foarte ușor 15 min
Ingrediente: 1,5 kg corcoduse curatate de samburi 1,5 kg zahar zeama unei lamai 2 batoane de scortisoara

Batoane de ciocolata crocante
Aperitiv Foarte ușor 20 min 30 min
Ingrediente: 200 g. ciocolata dulce/amaruie 25 g. unt 100 g. fulgi de porumb (cu adaos de nuci) 100-150 g. cirese confiate sau visine din dulceata

Gogosi cu gem
Aperitiv Foarte ușor 30 min 20 min
Ingrediente: cam o treime din aluatul pentru gogosile simple 1 borcan mic de gem (noi folosit de gutui si capsuni)

Prajitura cu ciocolata, glasata
Desert Foarte ușor 15 min 35 min
Ingrediente: 200 g zahar, 100 g malai 100 g faina, 100 g unt, 100 g ciocolata neagra, 100 g nuci, 6 oua, 50 ml lapte, 10 g praf de copt, 1 praf de sare, 10 g...

Dulceata din flori de papadie
Desert Ușor 1 h 20 m 225 kcal
Ingrediente: 250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala), 1 1/2 l. apa, 750g. zahar pentru fiecare litru de apa, sucul de la o lamaie, 2 portocale;

Dulceata de dude negre
Desert Foarte ușor 1 oră 30 min
Ingrediente: 2 kg dude 250 ml apa 1 lamaie 500 g zahar

Dulceata de prune
Desert Foarte ușor 20 min 15 min
Ingrediente: 1 kg prune 1 kg zahar 150 ml apa zeama de lamaie 1 zahat vanilat 1 kg prune 1kg zahar 200 ml apa 2 linguri zeama de lamaie 1 zahar vanilat apa de var

Dulceata de fragi
Desert Foarte ușor 30 min 30 min
Ingrediente: 1 kg fragute coapte 1 lamai 800 g zahar 800 ml apa

Dulceata de catina
Desert Foarte ușor 15 min
Ingrediente: 3 cani fructe de catina 2 cani zahar 1 pachet cu gelfix clasic 50 ml apa o lingura zeama de lamaie un plic zahar vanilinat

Dulceata de piersici
Desert Foarte ușor 15 min 15 min
Ingrediente: 1 kg piersici 1 kg zahar 2 linguri zeama de lamaie

Tort cu mere si dulceata
Desert Foarte ușor 40 min 30 min
Ingrediente: 1 kg de mere ionathan o lingura de fructe din dulceata 100 g de unt sau margarina 4 oua, un pachetel cu zahar vanilat o lingura rasa cu faina 250...

Dulceata de fructe de padure.
Desert Foarte ușor 15 min 15 min
Ingrediente: 1 kg fructe mixte de padure mure 600 g zahar 1 lamaie

Tarta cu dulceata de visine
Desert Ușor 15 min 50 min
Ingrediente: 1 borcan de dulceata de visine, 100 gr miere, 125 gr margarina, 50 gr zahar pudra, 100 gr nuci, 1 lingura cu cacao, 1 vf praf nucsoara, sare.

Globulete cu dulceata
Aperitiv Foarte ușor 25 min 25 min
Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 100 g zahar pudra 3 galbenusuri coaja de lamaie 1 varf de cutit sare fina 50g nuci macinate 3 linguri rom dulceata de cirese...

DULCEATA DE PORTOCALE
mal Zilele trecute am facut dulceata de portocale. Urmand principiul de care nu ma dezmint "NIMIC NU SE ARUNCA, TOTUL SE TRANSFORMA", am transformat portocalele care dadeau semne ca vor sa se strice intr-o dulceata nemaipomenit de buna. Din start