Petitchef

Ardei umpluti cu orez si legume

Felul principal
6 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Preparare

  • Folosesc orez prefiert, din cel care se pune la fiert in punga. Pun punga intr-un vas cu apa clocotita, il fierb conform instructiunilor de pe cutie, apoi il scot si pun punguta la scurs.
  • Intr-o tigaie mare, punem la calit ceapa tocata, o lasam pana cand devine transparenta, apoi adaugam ardeii tocati marunt si le mai calim impreuna.
  • Adaugam ciupercile tocate si le calim si pe ele, amestecand sa nu se prinda de vas. Punem apoi mazarea si porumbul di conserva, amestecandu-le cu restul ingredientelor.
  • Copilului ii place cand adaug cremvursti in orez, asa ca eu am pus de data asta, dar nu e obligatoriu.La sfarsit adaugam orezul fiert si scurs, punem peste legume sosul de spaghetti, condimentam cu sare si piper si amestecam bine.
  • Ardeii spalati si curatati de cotoare si seminte ( e de recomandat sa pastram coditele, deoarece ardeii raman mai fermi ) taiem in jumatati si umplem cu amestecul de legume. asezam intr-o tava imbracata in folie de aluminiu sau hartie de copt si ii coacem 30- 40 minute la 200 grade Celsius.

Poze

Ardei umpluti cu orez si legume, poza 1
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 2
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 3
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 4
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 5
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 6
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 7
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 8
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 9
Ardei umpluti cu orez si legume, poza 10

Întrebări:




Comentarii:

02/12/2018

+carne toccata cu satiru care se prsjeste nitel separat si ...se urmareste reteta si cind sint copti se presara cu mazarela rasa +citeva minute pine brinza se topeste se adauga dupa gust smintina si de ce nu un ardei iute

(0) (0) Abuz
16/10/2016

Interesant. am sa incerc si eu dar fara sa prajesc. prajeala e toxica daca uneiul nu are o temperatura mare de fumegare. eventual se poate folosi ulei de arahide sau de masline( exclus extravirgin).cat despre crenvusti, se stie ca nu sunt buni pentru ca multe grasimi, slanina, piele de pui, sorici, nitrati, monoglutamat de sodiu, etc...

(0) (0) Abuz
07/07/2013

YUMY YUM BUN

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)
Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)
8 porții
1h15m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu orez si ciuperci
Ardei umpluti cu orez si ciuperci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei