Petitchef

Ardei umpluti cu orez si legume

Felul principal
6 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Folosesc orez prefiert, din cel care se pune la fiert in punga. Pun punga intr-un vas cu apa clocotita, il fierb conform instructiunilor de pe cutie, apoi il scot si pun punguta la scurs.
  • Intr-o tigaie mare, punem la calit ceapa tocata, o lasam pana cand devine transparenta, apoi adaugam ardeii tocati marunt si le mai calim impreuna.
  • Adaugam ciupercile tocate si le calim si pe ele, amestecand sa nu se prinda de vas. Punem apoi mazarea si porumbul di conserva, amestecandu-le cu restul ingredientelor.
  • Copilului ii place cand adaug cremvursti in orez, asa ca eu am pus de data asta, dar nu e obligatoriu.La sfarsit adaugam orezul fiert si scurs, punem peste legume sosul de spaghetti, condimentam cu sare si piper si amestecam bine.
  • Ardeii spalati si curatati de cotoare si seminte ( e de recomandat sa pastram coditele, deoarece ardeii raman mai fermi ) taiem in jumatati si umplem cu amestecul de legume. asezam intr-o tava imbracata in folie de aluminiu sau hartie de copt si ii coacem 30- 40 minute la 200 grade Celsius.


Poze

Ardei umpluti cu orez si legume
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 2
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 3
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 4
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 5
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 6
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 7
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 8
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 9
Ardei umpluti cu orez si legume - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

02/12/2018

+carne toccata cu satiru care se prsjeste nitel separat si ...se urmareste reteta si cind sint copti se presara cu mazarela rasa +citeva minute pine brinza se topeste se adauga dupa gust smintina si de ce nu un ardei iute

(0) (0) Abuz
16/10/2016

Interesant. am sa incerc si eu dar fara sa prajesc. prajeala e toxica daca uneiul nu are o temperatura mare de fumegare. eventual se poate folosi ulei de arahide sau de masline( exclus extravirgin).cat despre crenvusti, se stie ca nu sunt buni pentru ca multe grasimi, slanina, piele de pui, sorici, nitrati, monoglutamat de sodiu, etc...

(0) (0) Abuz
07/07/2013

YUMY YUM BUN

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Quiche de ardei si chorizo
Quiche de ardei si chorizo
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ardei și brânză proaspătă
Paste cu ardei și brânză proaspătă
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează