Petitchef

Ardei umpluti cu orez si legume

Felul principal
6 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
ulei pentru calit

cativa ardei grasi

1 ceapa mai mare

1 ardei gras

4 linguri mazare din conserva

5 linguri de porumb din conserva

100 g orez

1 cutie mica de ciuperci ( sau cateva ciuperci proaspete tocate )

3-4 linguri sos pentru spaghetti ( cumparat sau facut din rosii decojite strivite bine, putin zahar, putina sare, busuioc, cimbru si putin ulei de masline ).

Preparare

  • Folosesc orez prefiert, din cel care se pune la fiert in punga. Pun punga intr-un vas cu apa clocotita, il fierb conform instructiunilor de pe cutie, apoi il scot si pun punguta la scurs.
  • Intr-o tigaie mare, punem la calit ceapa tocata, o lasam pana cand devine transparenta, apoi adaugam ardeii tocati marunt si le mai calim impreuna.
  • Adaugam ciupercile tocate si le calim si pe ele, amestecand sa nu se prinda de vas. Punem apoi mazarea si porumbul di conserva, amestecandu-le cu restul ingredientelor.
  • Copilului ii place cand adaug cremvursti in orez, asa ca eu am pus de data asta, dar nu e obligatoriu.La sfarsit adaugam orezul fiert si scurs, punem peste legume sosul de spaghetti, condimentam cu sare si piper si amestecam bine.
  • Ardeii spalati si curatati de cotoare si seminte ( e de recomandat sa pastram coditele, deoarece ardeii raman mai fermi ) taiem in jumatati si umplem cu amestecul de legume. asezam intr-o tava imbracata in folie de aluminiu sau hartie de copt si ii coacem 30- 40 minute la 200 grade Celsius.

Poze

Ardei umpluti cu orez si legume, poza 1Ardei umpluti cu orez si legume, poza 2Ardei umpluti cu orez si legume, poza 3Ardei umpluti cu orez si legume, poza 4Ardei umpluti cu orez si legume, poza 5Ardei umpluti cu orez si legume, poza 6Ardei umpluti cu orez si legume, poza 7Ardei umpluti cu orez si legume, poza 8Ardei umpluti cu orez si legume, poza 9Ardei umpluti cu orez si legume, poza 10



Comentarii:

02/12/2018

+carne toccata cu satiru care se prsjeste nitel separat si ...se urmareste reteta si cind sint copti se presara cu mazarela rasa +citeva minute pine brinza se topeste se adauga dupa gust smintina si de ce nu un ardei iute

(0) (0) Abuz
16/10/2016

Interesant. am sa incerc si eu dar fara sa prajesc. prajeala e toxica daca uneiul nu are o temperatura mare de fumegare. eventual se poate folosi ulei de arahide sau de masline( exclus extravirgin).cat despre crenvusti, se stie ca nu sunt buni pentru ca multe grasimi, slanina, piele de pui, sorici, nitrati, monoglutamat de sodiu, etc...

(0) (0) Abuz
07/07/2013

YUMY YUM BUN

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)
Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)
8 porții
1h15m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu orez
Ardei umpluti cu orez
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu orez si ciuperci
Ardei umpluti cu orez si ciuperci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: