Petitchef

Ardei umpluti

Felul principal
8 porții
30 min
75 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
* 9-10 ardei mijlocii

* 100 g orez

* 600 g carne tocata

* 1 ceapa

* 1 morcov

* 1 ou

* 5-6 rosii sau 2-3 linguri pasta de rosii sau 300 ml suc de rosii

* 1 lingurita boia dulce

* 1 lingurita zahar

* 2 linguri faina

* ulei

* 2 lingurite sare

* 1 lingurita piper

Preparare

  • Ardeii se spala si se curata de cotoare. Orezul se spala in mai multe ape. Ceapa taiata marunt se prajeste in putin ulei pana ce devine stravezie. Se adauga orezul scurs de apa si se mai lasa pe foc inca un minut. Ceapa si orezul se adauga la carne si se amesteca bine cu oul crud, morcovul dat pe razatoare sau taiat marunt marunt. Se condimenteaza cu sare, boia si piper - pentru papilele mele au fost de ajuns 2 lingurite de sare, si una de boia si piper.

    Ardeii se umplu cu amestecul rezultat, nu se indeasa prea tare ca sa nu iasa la fierbere si sa nu fie tari. Baza ardeilor se trece prin faina.

    Apoi ardeii se aseaza in oala in picioare cu baza in sus. Se adauga apa cat sa acopere ardeii. Se pune capacul si se fierbe la foc mic pana se face carnea si orezul - o ora va fii mai mult decat de ajuns.

    Intr-o tigaie se pun 2 linguri de faina si ulei si se amesteca la rece pana nu mai sunt cocoloase de faina. Se pune apoi pe foc pana se face chiar un pic maroniu. Nu uitati sa amestecati mereu! Se adauga rosiile decojite si taiate marunt / pasta de rosii / sucul de rosii si se tine pe foc inca 5 minute. Apoi se adauga zeama de la ardei putin cate putin si amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Daca totusi vedeti ca s-au format cocoloase la sfarsit strecurati sosul si gata. Adaugati o lingurita de zahar (sau mai mult daca va place mai dulce) si lasati sa dea cateva clocote. Condimentati daca mai este necesar, apoi lasati pe foc inca 10 minute. Se serveste cu smantana.



Comentarii (66):

04/11/2018

Super bun. Totdeauna e loc de mai bine. Bunica mananca rântaș de 90 de ani și nu a văzut spitalul decât la televizor. Nu mai comentați aiurea. Reteta asta este super gustoasa. Felicitari, dar nu neg ca este posibil sa fie altele si mai bune.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
23/09/2016

Eu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/08/2015

Fabulos!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/07/2014

Foarte buna reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/05/2014

Foarte buuuuuun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/11/2013

Iese o minunatie. Multumesc.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/09/2013

Cred ca un pic de sos caramel ar ajuta gustul sa fie exact ca in Ardeal

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
06/09/2013

Faina

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/09/2013

E super faina reteta nota10!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/07/2013

Super !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu carne
Ardei umpluti cu carne
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu carne si crema de branza de vaci
Ardei umpluti cu carne si crema de branza de vaci
2 porții
50 min
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii7 motive sa consumam ardei grasi7 motive sa consumam ardei grasi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: