Ardei umpluti

(4.43/5 - 423 voturi)
62 comentarii

Ingrediente

* 9-10 ardei mijlocii
* 100 g orez
* 600 g carne tocata
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1 ou
* 5-6 rosii sau 2-3 linguri pasta de rosii sau 300 ml suc de rosii
* 1 lingurita boia dulce
* 1 lingurita zahar
* 2 linguri faina
* ulei
* 2 lingurite sare
* 1 lingurita piper

Preparare

Ardeii se spala si se curata de cotoare. Orezul se spala in mai multe ape. Ceapa taiata marunt se prajeste in putin ulei pana ce devine stravezie. Se adauga orezul scurs de apa si se mai lasa pe foc inca un minut. Ceapa si orezul se adauga la carne si se amesteca bine cu oul crud, morcovul dat pe razatoare sau taiat marunt marunt. Se condimenteaza cu sare, boia si piper - pentru papilele mele au fost de ajuns 2 lingurite de sare, si una de boia si piper.

Ardeii se umplu cu amestecul rezultat, nu se indeasa prea tare ca sa nu iasa la fierbere si sa nu fie tari. Baza ardeilor se trece prin faina.

Apoi ardeii se aseaza in oala in picioare cu baza in sus. Se adauga apa cat sa acopere ardeii. Se pune capacul si se fierbe la foc mic pana se face carnea si orezul - o ora va fii mai mult decat de ajuns.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de faina si ulei si se amesteca la rece pana nu mai sunt cocoloase de faina. Se pune apoi pe foc pana se face chiar un pic maroniu. Nu uitati sa amestecati mereu! Se adauga rosiile decojite si taiate marunt / pasta de rosii / sucul de rosii si se tine pe foc inca 5 minute. Apoi se adauga zeama de la ardei putin cate putin si amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Daca totusi vedeti ca s-au format cocoloase la sfarsit strecurati sosul si gata. Adaugati o lingurita de zahar (sau mai mult daca va place mai dulce) si lasati sa dea cateva clocote. Condimentati daca mai este necesar, apoi lasati pe foc inca 10 minute. Se serveste cu smantana.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (62):

23/07/2014

Este o reteta autentica din Ardeal!Prin partile acelea se folosea faina prajita in ulei!Imi aduc aminte de bunicuta mea, care tot asa gatea!Se pare ca faina nu este sanatoasa prajita!Daca doriti sa fie mai consistent sosul...amestecati separat intr-un bol, putin cate putin faina cu zeama de la ardei, fara sa o prajiti, puneti peste, si fierbeti mai departe cateva minute pana se ingroasa, si gata!Eu m-am obisnuit asa sa fac, si este buna!

(0) (0) Abuz
14/08/2013

E una din cele mai bune retete, dar un sfat: morcovul e mai dulce si da o culoare mai frumoasa daca se caleste putin cu ceapa; apoi, faina nu trebuie prajita pana devine maronie pt ca e amara si toxica.

(0) (0) Abuz
18/05/2013

DA,ASTA E RETETA UNGUREASCA ,CA SA ZIC ASA DIN ARDEAL :::SI SECUIME;asa o gatea nogymomo din Sibiu,sa o hodineasca-n pace domnul, ca buna mancare mai facea!!!

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Nu fara ou si faina ce retete naspa unde ati invatat sa bucatariti?????cred de pe drumuri de tarna unde se circula cu cizme de cauciuc

(0) (0) Abuz
07/03/2013

Chiar acum pregatesc pentru masa de seara ardei umpluti cu sos de rosii pasate cu Blendarul ,dar facra faina.Multumesc!

(0) (0) Abuz
07/03/2013

Sunt mai gustosi daca se fierb direct in suc de rosii cu putin vin rosu si mult mult marar ........fara faina

(0) (0) Abuz
22/01/2014

Mai usor cu faina prajita,daca se servesc cu smantana,faina se poate exclude.O reteta foarte buna.

(0) (0) Abuz
24/09/2013

Cred ca un pic de sos caramel ar ajuta gustul sa fie exact ca in Ardeal

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
24/07/2013

Mi se pare interesanta reteta o sa incerc chiar azi

(0) (0) Abuz
09/12/2013

Este excelenta si mia iesit perfect o recomand!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale