Petitchef

Ardei umpluti cu carne

Felul principal
6 porții
30 min
60 min
Ușor
In aproape toate bucatariile lumii exista cate un tip de ardei umplut. In ceea ce priveste Peninsula Balcanica, in fiecare bucatarie a regiunii regasim minim o reteta de ardei umpluti, cu detalii specifice zonei. Fiind o mancare atat de apreciata, cu siguranta fiecare gospodina are macar cate o varianta de a prepara acest fel de mancare, mostenita sau modificata. Asta si pentru ca indiferent de sezon, ardeiul umplut este un preparat potrivit la orice masa, atat la cina cat si la pranz. Ardeii umpluti se pot

Ingrediente

Numarul de porții: 6
6 ardei grasi spalati

600 gr. de carne tocata

2 cepe curatate si spalate

5-6 catei mici de usturoi curatati si spalati

200 gr. de orez spalat

300 ml de suc de rosii

2 linguri de ulei

sare

piper macinat

apa

Preparare

  • Taiem codita fiecarui ardei de jur imprejur si scoatem semintele impreuna cu maduva alba din interior. Codita o taiem impreuna cu partea cu seminte (cotorul). Continuam pana cand terminam de aranjat toti ardeii, apoi ii spalam si in interior.
  • Pregatim aragazul si o cratita mica in care punem apa si o lasam sa fiarba.
    Cand apa din cratita clocoteste, adaugam orezul si il lasam sa fiarba timp de 7-8 minute.
    Scurgem orezul fiert si il spalam cu apa rece.
  • Tocam marunt ceapa.
    Zdrobim usturoiul.
  • Punem orezul spalat peste carnea tocata.
    Adaugam ceapa si usturoiul zdrobit.
    Condimentam cu sare si piper macinat.
    Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Cu ajutorul unei linguri umplem fiecare ardei curatat si spalat cu amestecul de carne, dar nu chiar complet. Apasam carnea cu lingura pentru a fi siguri ca ardeiul este bine umplut.
    Acoperim fiecare ardei cu capacul corespunzator.Continuam pana cand terminam de pregatit toti ardeii.
  • Pregatim o cratita inalta in care punem uleiul.
    Asezam ardeii, unul langa altul, cu deschizatura in sus.
    Punem sucul de rosii.
    Turnam in cratita 2-3 cani de apa, astfel incat ardeii sa fie acoperiti mai mult de jumatate de lichid.
    Pregatim aragazul si asezam cratita cu ardei umpluti pe aragaz.
    Acoperim cratita cu capac si lasam preparatul sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de 40 de minute, pana cand ardeii incep sa se increteasca.
  • Dupa 30 de minute incalzim cuptorul.
    Introducem cratita cu ardei in cuptorul incalzit pentru 15 minute.
    Scoatem ardeii din cuptor cand sunt usor rumeniti si cand sosul a scazut.
    Servim calzi, cu sos, smantana si ardei iute.
    POFTA BUNA!

Întrebări:

Fara ou?!!!

Răspuns:

Fara ou! Incercati!




Comentarii (19):

01/10/2013

Buna reteta, dar daca are carne, mai bine fara ulei in cratita, mai dietetic si mai usor

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Reteta a fost pregatita cu carne tocata din piept de curcan si a necesitat putin ulei. Sigur ca daca folosim alt tip de carne este mai dietetic sa nu folosim ulei, dar depinde de situatie si de gusturi!

01/10/2013

Pentru cine nu stia este foarte buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Este o reteta clasica si cu siguranta fiecare are propria lui varianta. Noi am incercat-o pe aceasta si a fost deliciosa!

28/02/2014

Bonisimmi

(0) (0) Abuz
09/11/2013

Excelenta reteta

(1) (0) Abuz
19/10/2013

MULTUMESC

(1) (0) Abuz
12/10/2013

Mancarea mea preferata...multumesc,o sa incerc si reteta asta.

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Sa-mi spuneti cum a fost!

02/10/2013

Foarte buna retete.Va iubesc si va doresc o zii minunata.Rugamintea mea este cat mai multe retete cu ardei daca se poate.este leguma mea preferata.va poop.

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Am inteles si o sa incerc! Toate cele bune!

01/10/2013

Trebuie sa stea mai mult timp la cuptor

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Au fost foarte buni! Erau fierti, chiar inainte sa fie pusi in cuptor. I-am bagat in cuptor doar pentru aroma si mirosul de copt. Din pacate pentru mine (sau din fericire) nu pot sa trisez atunci cand prepar o reteta (asa cum se vede pe site).

01/10/2013

Asa ii prepar si eu suntfoarte buni

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Multumesc mult!

01/10/2013

Fara verdeata in compozitie,cu usturoi si cu atata orez?sa-i mananci tu!

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Daca te uiti pe site, o sa vezi ca i-am mancat, asa "necomestibili "cum au fost! Fiecare cu gusturile lui! Fiecare cu reteta lui pe care o considera perfecta! Numai bine!


Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ardei umpluti cu carne
Ardei umpluti cu carne
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu carne
Ardei umpluti cu carne
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: