Ardei umpluti cu carne

(4.52/5 - 142 voturi)
19 comentarii

In aproape toate bucatariile lumii exista cate un tip de ardei umplut. In ceea ce priveste Peninsula Balcanica, in fiecare bucatarie a regiunii regasim minim o reteta de ardei umpluti, cu detalii specifice zonei. Fiind o mancare atat de apreciata, cu siguranta fiecare gospodina are macar cate o varianta de a prepara acest fel de mancare, mostenita sau modificata. Asta si pentru ca indiferent de sezon, ardeiul umplut este un preparat potrivit la orice masa, atat la cina cat si la pranz. Ardeii umpluti se pot

Ingrediente:

6 ardei grasi spalati
600 gr. de carne tocata
2 cepe curatate si spalate
5-6 catei mici de usturoi curatati si spalati
200 gr. de orez spalat
300 ml de suc de rosii
2 linguri de ulei
sare
piper macinat
apa

Preparare:

Etapa 1:

Taiem codita fiecarui ardei de jur imprejur si scoatem semintele impreuna cu maduva alba din interior. Codita o taiem impreuna cu partea cu seminte (cotorul). Continuam pana cand terminam de aranjat toti ardeii, apoi ii spalam si in interior.

Etapa 2:

Pregatim aragazul si o cratita mica in care punem apa si o lasam sa fiarba.
Cand apa din cratita clocoteste, adaugam orezul si il lasam sa fiarba timp de 7-8 minute.
Scurgem orezul fiert si il spalam cu apa rece.

Etapa 3:

Tocam marunt ceapa.
Zdrobim usturoiul.

Etapa 4:

Punem orezul spalat peste carnea tocata.
Adaugam ceapa si usturoiul zdrobit.
Condimentam cu sare si piper macinat.
Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.

Etapa 5:

Cu ajutorul unei linguri umplem fiecare ardei curatat si spalat cu amestecul de carne, dar nu chiar complet. Apasam carnea cu lingura pentru a fi siguri ca ardeiul este bine umplut.
Acoperim fiecare ardei cu capacul corespunzator.Continuam pana cand terminam de pregatit toti ardeii.

Etapa 6:

Pregatim o cratita inalta in care punem uleiul.
Asezam ardeii, unul langa altul, cu deschizatura in sus.
Punem sucul de rosii.
Turnam in cratita 2-3 cani de apa, astfel incat ardeii sa fie acoperiti mai mult de jumatate de lichid.
Pregatim aragazul si asezam cratita cu ardei umpluti pe aragaz.
Acoperim cratita cu capac si lasam preparatul sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de 40 de minute, pana cand ardeii incep sa se increteasca.

Etapa 7:

Dupa 30 de minute incalzim cuptorul.
Introducem cratita cu ardei in cuptorul incalzit pentru 15 minute.
Scoatem ardeii din cuptor cand sunt usor rumeniti si cand sosul a scazut.
Servim calzi, cu sos, smantana si ardei iute.
POFTA BUNA!


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 01/10/2013, 10:48

Cam mult orez pentru asa cantitate de carne. Orezul
dupa ce fierbe, absoarbe pana la 3X apa din propria
greutate, deci 600 ml apa de hidratare. De aici va
rezulta o cantitate de orez fiert de 800 g. Daca mai
adaugam cele 600 g carne, va rezulta 1400 g de
umplutura........ In 6 ardei? Think about this!

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Multumesc pentru interes si pentru informatii! Daca urmatiri reteta pe site, acolo unde fiecare pas este filmat si ca urmare totul este prezentat asa cum are loc, o sa observati ca surprinzator nu a fost multa umplutura! Multumim si va mai asteptam si cu alte sfaturi!

5 / 5
Postat 02/10/2013, 10:09

Foarte buna retete.Va iubesc si va doresc o zii minunata.Rugamintea mea este cat mai multe retete cu ardei daca se poate.este leguma mea preferata.va poop.

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Am inteles si o sa incerc! Toate cele bune!

1 / 5
Postat 01/10/2013, 15:48

Orezul nu se pune fiert, si apoi cine a mai vazut ardei umpluti cu usturoi ??????????????...............

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Cum spuneam fiecare are reteta lui pentru ardei umpluti! Aceasta este doar una dintre variante, nu neaparat cea mai buna, cea mai cunoscuta sau cea mai gustoasa. Ma gandesc insa ca asa cum gusturile sunt diferite si la orice reteta putem aduce modificari in functie de acestea, cu siguranta ca reteta fiecaruia dintre noi este cea perfecta!

3 / 5
Postat 01/10/2013, 10:10

Buna reteta, dar daca are carne, mai bine fara ulei in cratita, mai dietetic si mai usor

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Reteta a fost pregatita cu carne tocata din piept de curcan si a necesitat putin ulei. Sigur ca daca folosim alt tip de carne este mai dietetic sa nu folosim ulei, dar depinde de situatie si de gusturi!

3 / 5
Postat 01/10/2013, 18:39

Fara verdeata in compozitie,cu usturoi si cu atata orez?sa-i mananci tu!

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Daca te uiti pe site, o sa vezi ca i-am mancat, asa "necomestibili "cum au fost! Fiecare cu gusturile lui! Fiecare cu reteta lui pe care o considera perfecta! Numai bine!

5 / 5
Postat 12/10/2013, 05:08

Mancarea mea preferata...multumesc,o sa incerc si reteta asta.

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Sa-mi spuneti cum a fost!

3 / 5
Postat 01/10/2013, 10:44

Sunt curios ce gust au cu usturoi?De obicei eu nu puneam

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Cred ca merita incercat!

2 / 5
Postat 01/10/2013, 09:36

Se consuma prea mult gaz pentru numai 6 ardei!

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Puteti sa faceti cati ardei doriti si poftiti! Fiecare are optiunea de a-si gestiona resursele!

click aici pentru a vedea toate comentariile (19)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale