Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

(4.58/5 - 169 voturi)
29 comentarii

Nu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este mai dietetica. Si ca sa ii fac mai gustosi, le-am pus si ciuperci si au iesit o nebunie! Daca chiar vreti sa fie dietetici, puteti sa puneti ceapa si morcovul crud, eu le-am innabusit putin.

  • Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
  • Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci, Poza 2
  • Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci, Poza 3
  • Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci, Poza 4
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 1 oră
Gata în: 1 h, 30 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente

10 ardei grasi
1 kg carne tocata de pui
2 conserve ciuperci
1 legatura marar verde
1 morcov
1 ceapa
3 linguri orez
sare dupa gust
piper
cimbru
1 rosie
o conserva suc de rosii (400 gr)
100 ml ulei (pentru innabusit ceapa si morcovul)

Preparare

Etapa 1 - Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Etapa 1

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie.

Tocam mararul si il amestecam cu carnea, ciupercile, ceapa si morcovul, adaugam orezul, sare si piper dupa gust si cimbru cat luati intre degete, aprox. 1/2 lingurita. (sau cat va place voua, dar nu prea mult!)
Etapa 2 - Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Etapa 2

Spalam ardeii si le decupam un capac apoi ii umplem cu ajutorul unei lingurite cu carne. Dupa ce i-am umplut tapetam carnea de deasupra cu putina faina si le punem un capac, ori felii de rosie, felii de dovlecel sau chiar capacul ardeiului taiat si curatat de seminte.

Ii asezam intr-o cratita incapatoare, ii acoperim cu apa si ii dam un clocot pe aragaz apoi bagam cratita in cuptor, acoperita cu un capac si ii lasam sa se coaca la foc mediu pentru aprox. 30-40 de minute.

Cand sunt aproape gata si apa a scazut (daca nu a scazut mai luam din ea cu o lingura) adaugam sucul de rosii asezonat cu sare sau vegeta si putin ulei sii ii mai lasam in cuptor 15 minute ca sa se fiarba si sucul de rosii. Daca vi se pare prea lichid sosul, ii puteti pune o lingura – doua de faina (frecata cu putin apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos).

La final tocam marar verde si punem pe deasupra.

Ii servim cu smantana sau iaurt.

Sunt foarte gustosi, usor de digerat (avand in vedere ca nu sunt cu carne de porc) si daca nu inabusiti nimic vor fi chiar de regim :-)

Pofta buna!




Punctează această reţetă:

Comentarii (29):

gabrielacuisine
5 / 5gabrielacuisine
Postat 07/07/2013, 21:05

Ma bucur ca mai sunt si oameni intelegatori. in spatele acestor retete se afla oamnei care incearca sa inspire prin ideile lor si care poate au si un copil mic pe langa ei care ii distrage atentia. plus ca acest site are un formular in care scrii reteta cu pasi si cand dai copy paste de pe site-ul personal se pot omite anumiti pasi...neintentionat. Iar langa titlul retetei scrie clar si mare " viziteaza site-ul" asa ca daca se omite ceva, se poate duce oricine pe site-ul respectiv daca chiar are interes ;-)
Ma bucur ca a fost de bun augur! pentru cei ce stiu sa aprecieze, cu greseli sau fara!

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/06/2013, 17:16

Cred ca rezultatul e excelent, o sa incerc si cu carne de pui. Acum trecem la barfa: ori a modificat reteta, ori la mine apare si la voi nu, la ingrediente, primul rand apare scris 10 ardei grasi, deci sunt, apoi la modul de preparare e scris: tocam mararul si il amestecam cu carnea, ciupercile, etc., deci e scris ciupercile, pentru cine nu intelege bine, era vorba despre ciupercile din conserva, ca doar nu le punea cu cutii cu tot, ce naiba sa nu zic dr.... .

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 10/02/2014, 13:23

"cat va place voua, dar nu prea mult!" Adica tot trebuie sa existe o limita, chiar daca ne-am dori mai mult. Eu nu accept gusturi impuse de autorii retetelor, fiecare e liber sa-si puna cat cimbru doreste! Ce naiba, nici aici n-am scapat de constrangeri?
Ai dreptate la urma, unde scrii: "nimic vor fi". Asa a si fost! Din pacate!

(0) (2) Abuz
2 / 5cronosold
Postat 21/06/2013, 12:49

Nici unul din comentatorii anteriori n-au citit reţeta!!! A observat careva că la ingrediente lipsesc chiar ardeii? Iar cele 2 conserve de ciuperci nu sunt folosite. Alea să fie de decor?

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 26/06/2013, 11:30

Nu conteaza greselile oameni buni! Cine vrea sa inteleaga reteta o poate face fara nici o problema...like e chear foarte buna reteta tinand cont ca logodnicul meu e foarte pretentios

(1) (0) Abuz
4 / 5
Postat 15/09/2014, 16:28

Arata foarte bine, dar daca familiei mele nu le place conceptul de "ardei umpluti", cred ca umplutura merge si in dovlecei, rosii, sau gulii....Nu??????????

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/06/2013, 10:59

Ar fi bine ca dupa umplere si capacire sa se prajeasca putin ardeii pe toate partile si coaja lor se va desprinde foarte usor atunci cand ii mancam

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/10/2015, 22:18

Chiar nimic n-a fost de ardeii tai! Ori sunt dietetici, ori nu! Mai dietetic e o exprimare ridicola care ti se potriveste de minune!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/06/2013, 20:23

Super eu tin cura de slabire dar nu am voie cu orez in rest o voi face poate pun legume in loc ciuperci sa vedem

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 26/04/2014, 15:32

De cand am facut ardei umpluti asta se mananca la mine in casa la pranz, asta insemnand de doua zile.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale