Notifications: Căutare avansată

Ardei umpluti de post

(4.28/5 - 149 voturi)
17 comentarii


  • Ardei umpluti de post
  • Ardei umpluti de post, Poza 2
  • Ardei umpluti de post, Poza 3
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
3 min
Gătire:
30 min
Gata în:
33 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

1 legatura de marar
sare
piper
1 cana cu orez
1 litru cu pasta de rosii
10 ciuperci champignon
2 morcovi
1 ceapa si 10 ardei grasi
verzi.

Preparare

Se spala ardeii cu apa rece. Se taie capace, adica partea cu codita. Se inlatura peretii interiori si semintele. Se dau deoparte si se pregateste umplutura.

Se taie ceapa marunt. Se spala ciupercile si se taie cubulete mici. Se spala morcovii si se taie cubulete, dupa care se amesteca toate acestea cu putina pasta de rosii, marar tocat marunt, sare, piper si orez. Se pune amestecul in tigaie, unde se adauga 1-2 lingurite cu ulei de floarea-soarelui. Se caleste rapid, dupa care se adauga, cu o spatula sau lingura, in fiecare ardei. Se pun capacele la ardei, se adauga ardeii intr-o oala si se adauga restul de pasta de rosii.

Se tin ardeii pe foc, la temperatura joasa, pret de cel mult 30 de minute.

Pofta buna

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (17):

simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 16/12/2014

Orez fiert in bulion?!?!chiar asa???....se pune bulionul la urma domnule MASTER CHEF!!!....altfel se intareste orezul si maresti timpul de fierbere!....morcovul, pastarnacul, telina e mai bine sa le dai dai prin razatoare, sa se faca un liant ca nu avem carne si ou care sa lege compozitia.In orient(si-n Turcia, unde de fapt e mancare traditionala ca si musacaua) ei fac ardei umpluti numai din legume, la sfarsit ei ii pun in cuptor si capata un gust deosebit.Se pot servi cu mana pentru ca acolo nu se fac toate in zeama de bulion.Se poate pune si soia in compozitie, iar cei care au trait sau mancat la manastiri stiu ca se pune in umpluturile de post ori nuci, ori seminte de dovleac, ori stafide care dau o savoare deosebita acestora.Capacele la ardei verzi sau galbeni sunt mai estetice din rosie taiate pe masura.Mancarea de post nu se face usor, trebuie sa ai experienta si este vorba intr-adevar de arta culinara.

(1) (0) Abuz
24/06/2013

Foarte , foarte gustosi de la Vijelie

(0) (0) Abuz
24/06/2012

Foarte buna si usor de facut

(0) (0) Abuz
21/04/2012

Cred ca sunt foarte buni!

(0) (0) Abuz
07/03/2013

PT.POSTUL VIITOR F.BUNI!

(0) (0) Abuz
14/12/2016

DELICIOS!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
21/04/2012

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
21/04/2012

Bun si sanatos!

(0) (0) Abuz
09/12/2014

Gustos, f.buni

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Foarte sanatos

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale