Petitchef

Ardei umpluti de post

Felul principal
8 porții
3 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 legatura de marar

sare

piper

1 cana cu orez

1 litru cu pasta de rosii

10 ciuperci champignon


1 ceapa si 10 ardei grasi

verzi.

Preparare

  • Se spala ardeii cu apa rece. Se taie capace, adica partea cu codita. Se inlatura peretii interiori si semintele. Se dau deoparte si se pregateste umplutura.

    Se taie ceapa marunt. Se spala ciupercile si se taie cubulete mici. Se spala morcovii si se taie cubulete, dupa care se amesteca toate acestea cu putina pasta de rosii, marar tocat marunt, sare, piper si orez. Se pune amestecul in tigaie, unde se adauga 1-2 lingurite cu ulei de floarea-soarelui. Se caleste rapid, dupa care se adauga, cu o spatula sau lingura, in fiecare ardei. Se pun capacele la ardei, se adauga ardeii intr-o oala si se adauga restul de pasta de rosii.

    Se tin ardeii pe foc, la temperatura joasa, pret de cel mult 30 de minute.

    Pofta buna

Poze

Ardei umpluti de post, poza 1Ardei umpluti de post, poza 2Ardei umpluti de post, poza 3


Comentarii (17):

28/09/2013

U8or6y

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/12/2016

DELICIOS!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
27/01/2015

Excelent !

(0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 16/12/2014

Orez fiert in bulion?!?!chiar asa???....se pune bulionul la urma domnule MASTER CHEF!!!....altfel se intareste orezul si maresti timpul de fierbere!....morcovul, pastarnacul, telina e mai bine sa le dai dai prin razatoare, sa se faca un liant ca nu avem carne si ou care sa lege compozitia.In orient(si-n Turcia, unde de fapt e mancare traditionala ca si musacaua) ei fac ardei umpluti numai din legume, la sfarsit ei ii pun in cuptor si capata un gust deosebit.Se pot servi cu mana pentru ca acolo nu se fac toate in zeama de bulion.Se poate pune si soia in compozitie, iar cei care au trait sau mancat la manastiri stiu ca se pune in umpluturile de post ori nuci, ori seminte de dovleac, ori stafide care dau o savoare deosebita acestora.Capacele la ardei verzi sau galbeni sunt mai estetice din rosie taiate pe masura.Mancarea de post nu se face usor, trebuie sa ai experienta si este vorba intr-adevar de arta culinara.

(1) (0) Abuz
09/12/2014

Gustos, f.buni

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Foarte sanatos

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Foarte buni.

(0) (0) Abuz
24/06/2013

Foarte , foarte gustosi de la Vijelie

(0) (0) Abuz
18/06/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
13/03/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ardei umpluti (de post)
Ardei umpluti (de post)
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ardei umpluti de post
Ardei umpluti de post
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: