Se spala ardeii cu apa rece. Se taie capace, adica partea cu codita. Se inlatura peretii interiori si semintele. Se dau deoparte si se pregateste umplutura.
Se taie ceapa marunt. Se spala ciupercile si se taie cubulete mici. Se spala morcovii si se taie cubulete, dupa care se amesteca toate acestea cu putina pasta de rosii, marar tocat marunt, sare, piper si orez. Se pune amestecul in tigaie, unde se adauga 1-2 lingurite cu ulei de floarea-soarelui. Se caleste rapid, dupa care se adauga, cu o spatula sau lingura, in fiecare ardei. Se pun capacele la ardei, se adauga ardeii intr-o oala si se adauga restul de pasta de rosii.
Se tin ardeii pe foc, la temperatura joasa, pret de cel mult 30 de minute.
Orez fiert in bulion?!?!chiar asa???....se pune bulionul la urma domnule MASTER CHEF!!!....altfel se intareste orezul si maresti timpul de fierbere!....morcovul, pastarnacul, telina e mai bine sa le dai dai prin razatoare, sa se faca un liant ca nu avem carne si ou care sa lege compozitia.In orient(si-n Turcia, unde de fapt e mancare traditionala ca si musacaua) ei fac ardei umpluti numai din legume, la sfarsit ei ii pun in cuptor si capata un gust deosebit.Se pot servi cu mana pentru ca acolo nu se fac toate in zeama de bulion.Se poate pune si soia in compozitie, iar cei care au trait sau mancat la manastiri stiu ca se pune in umpluturile de post ori nuci, ori seminte de dovleac, ori stafide care dau o savoare deosebita acestora.Capacele la ardei verzi sau galbeni sunt mai estetice din rosie taiate pe masura.Mancarea de post nu se face usor, trebuie sa ai experienta si este vorba intr-adevar de arta culinara.
Comentarii (17):
U8or6y
DELICIOS!!!!!!!!!!!!!
Excelent !
Orez fiert in bulion?!?!chiar asa???....se pune bulionul la urma domnule MASTER CHEF!!!....altfel se intareste orezul si maresti timpul de fierbere!....morcovul, pastarnacul, telina e mai bine sa le dai dai prin razatoare, sa se faca un liant ca nu avem carne si ou care sa lege compozitia.In orient(si-n Turcia, unde de fapt e mancare traditionala ca si musacaua) ei fac ardei umpluti numai din legume, la sfarsit ei ii pun in cuptor si capata un gust deosebit.Se pot servi cu mana pentru ca acolo nu se fac toate in zeama de bulion.Se poate pune si soia in compozitie, iar cei care au trait sau mancat la manastiri stiu ca se pune in umpluturile de post ori nuci, ori seminte de dovleac, ori stafide care dau o savoare deosebita acestora.Capacele la ardei verzi sau galbeni sunt mai estetice din rosie taiate pe masura.Mancarea de post nu se face usor, trebuie sa ai experienta si este vorba intr-adevar de arta culinara.
Gustos, f.buni
Foarte sanatos
Foarte buni.
Foarte , foarte gustosi de la Vijelie
Excelent
Excelenta