Ardei umplut

De poiy10poiy10
(4.37/5 - 41 voturi)
5 comentarii


Ingrediente:

- 7 ardei grasi
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 150 gr orez
- 3 rosii
- boia de ardei dulce
- piper, sare
- 50 ml ulei
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita de vegeta
- patrunjel .

Preparare:

Etapa 1:

Ardeii se spala si se curata de cotorul cu seminte. Din cotor se indeparteaza semintele si se opreste pentru capac. Separat pregatim legumele, ceapa si ardeiul se toaca fasiute, morcovul se rade.

Etapa 2:

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim legumele, se adauga orezul, adaugam pulpa de la rosii si se lasa pe foc pana capata o consistenta buna de umplut ardeii. La final adaugam sare, piper dupa gust.

Etapa 3:

Se umplu ardeii si ii asezam intr-o cratita mai inalta. Se adauga apa calda, si cateva rondele de rosii. Se adauga dupa gust o lingurita de vegeta si se lasa ardeii la fiert la foc mic.

Etapa 4:

Spre final dizolvam o lingura de faina in apa si adaugam in sos. Sunt gata cand zeama a scazut si ardeii au fiert. Se adauga verdeata tocata marunt.


Printează paginaAdaugă la favorite
De poiy10poiy10



Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5
Postat 04/04/2015, 14:30

E o mancare foarte buna...daca stii sa o faci.Nu te supara pe mine,dar cel din poza arata de parca-ar mai fi fost mancat o data...Eu n-as manca desi eu fac foarte des acest fel si-mi place.Nu trebuie fiert orezul dupa ce l-ai calit impreuna cu legumele.Umplii ardeii cu cate doua lingurite de orez,fara sa-i indesi.Se pune deasupra capacel de rosie,se aseaza ardeii in cratita,se pune peste ei putin ulei,se acopera si se inabusesc 3-4 minute,dupa care se puneputina apa calda peste ei(fara sa-i acoperi sau sa plutrasca in apa,ca le iese umplutura!) se firb pana se leaga orezul(nu trebuie firti mult) si apoi se pun rosiile date pe razatoare si restul...Inca o data,te rog sa nu te superi pe mine!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/04/2015, 13:47

Fel bun pt post !eu adaug si un pic de zahar in sos si la urma marar verde in loc de patrunjel !

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/04/2015, 19:08

Imi plac ardii de post!!

(0) (0) Abuz
Nicolae
5 / 5Nicolae
Postat 05/04/2015, 19:39

10+

(0) (0) Abuz
5 / 5Gina53
Postat 07/07/2015, 14:34

Fb

(0) (0) Abuz

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale