Petitchef

Friptura asortata

Felul principal
5 porții
15 min
55 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
Avem nevoie pentru 4-5 portii de : un pui decupat in bucati, 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare, o ceapa mare, un morcov mic , o rosie , o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ) , 200 ml de vin, 50 ml de ulei de masline , sare, piper, 2 catei de usturoi, o mana de masline verzi fara sambure

Preparare

  • Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se omogenizeze bine si uitam de ele cateva ore la frigider. Dupa aceea le asezam in vasul roman, turnam deasupra uleiul si acoperit cu capac dam vasul la cuptor pe temperatura maxima timp de 30 de minute.
    Vasul roman nu se aseaza niciodata in cuptorul preincalzit , il asezam atunci cand pornim si focul. Dupa 30 de minute scoatem capacul si il mai lasam 20-25 minute pe temperatura de 220 garde sa se rumeneasca usor.
    A iesit excelenta, rumenita bine dar frageda si foarte aromata. Recomand cu drag vasul roman si mixul de carne la fripturi, rezultatul e garantat. Eu am servit cu o garnitura usoara de piure de cartofi si ruccola.



Comentarii (21):

22/02/2015

Pretentioasa , dar ... MERITA !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/01/2014

Buffff

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/02/2015

F.buna,satioasa

(0) (0) Abuz
22/02/2015

De incercat!

(0) (0) Abuz
elena.bica, 22/02/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Acum am taiat iepurele, asa ca il asez in cuptor pana maine... Dupa ingredientele combinate pare simplu si delicios...

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Banui ca este foarte delicioasa o voi savura in curind.

(0) (0) Abuz
11/11/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
22/10/2013

AVAND IN VEDERE INGREDIENTELE SI MODUL DE PREPARARE , O VOI INCERCA MAINE FOLOSIND ANIMALE DIN PROPRIA GOSPODARIE.

(0) (0) Abuz
14/06/2013

Sună perfect. Pentru că ai mei refuză să mănânce iepure voi încerca alte combinații

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Friptura asortata (pasare, porc)
Friptura asortata (pasare, porc)
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de vita la cuptor
Friptura de vita la cuptor
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: