Petitchef

Budinca de conopida cu bacon

conopida, bacon, branza

Felul principal
6 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Taiati conopida in buchetele si spalati-o in apa rece. Puneti-o intr-o oala pe foc cu sare si lasati-o sa fiarba 10 minute.
    Intre timp fierbeti pastele fusilli conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Puneti buchetelele de conopida fierte intr-o tava de cuptor (puteti taia buchetelele de conopida in doua sau trei bucati daca sunt prea mari). Dupa ce pastele s-au fiert puneti-le in tava cu conopida si distribuiti uniform ambele ingrediente.

    Taiati sunca de Praga sau bacon-ul in cubulete.
    Incalziti cuptorul la 180 grade.
  • Preparati sosul alb:

    Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie mai adanca la foc mic. Cand s-a topit adaugati faina si amestecati continuu cu un tel sau o lingura de lemn pana cand cele 2 ingrediente s-au omogenizat; turnati laptele treptat si lasati compozitia sa fiarba la foc mic; dupa ce l-ati pus pe tot adaugati sarea, piperul, nucsoara. Adaugati jumatate din cantitatea de branza cheddar rasa si amestecati bine pana cand aceasta s-a topit. Luati sosul de pe foc.

    Aranjati cubuletele de sunca de Praga sau bacon-ul deasupra pastelor si a conopidei din tava. Adaugati sosul alb distribuindu-l uniform pe suprafata tavii. Deasupra presarati cealalta jumatate din branza cheddar rasa. Dati tava in cuptorul incins 30 minute sau pana cand s-a rumenit usor.


Poze

Budinca de conopida cu bacon
Budinca de conopida cu bacon - poza 2

Întrebări:




Comentarii (14):

Maria, 19/07/2023

F.gustoasa

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Buonisimo

(0) (0) Abuz
22/10/2013

Arata super !!

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Cautam de mult o reteta gustoasa cu conopida!In sfarsit am gasit-o! Delicioasa!

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Cred ca-i super buna

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Supeeeerrrr!!!!!!

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Gustos!!!

(0) (0) Abuz
13/12/2012

Buna!!!!

(0) (0) Abuz
24/10/2012

Foarte buna , destul de economica...si usoara !! bravooo !!!! felicitari !!! eu ador mancarurile facute la cuptor ; sunt gustoase si mult mai sanatoase decat cele prajite .

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Budincă de paste în friteuza cu aer
Budincă de paste în friteuza cu aer
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
Conopida cu maioneza si iaurt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Conopida – „Varza cu studii superioare” Conopida – „Varza cu studii superioare”

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează