Petitchef

Budinca de conopida cu bacon

Felul principal
6 porții
30 min
1 oră
Ușor
conopida, bacon, branza

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 conopida marime medie

300 grame fusilli

200 grame branza cheddar rasa

120 grame sunca Praga taiata feliute sau bacon

50 grame faina

50 grame unt

1 lingurita rasa sare

Piper dupa gust

1/2 lingurita nucsoara rasa

1 litru lapte

2 linguri ulei masline

Preparare

  • Taiati conopida in buchetele si spalati-o in apa rece. Puneti-o intr-o oala pe foc cu sare si lasati-o sa fiarba 10 minute.
    Intre timp fierbeti pastele fusilli conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Puneti buchetelele de conopida fierte intr-o tava de cuptor (puteti taia buchetelele de conopida in doua sau trei bucati daca sunt prea mari). Dupa ce pastele s-au fiert puneti-le in tava cu conopida si distribuiti uniform ambele ingrediente.

    Taiati sunca de Praga sau bacon-ul in cubulete.
    Incalziti cuptorul la 180 grade.
  • Preparati sosul alb:

    Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie mai adanca la foc mic. Cand s-a topit adaugati faina si amestecati continuu cu un tel sau o lingura de lemn pana cand cele 2 ingrediente s-au omogenizat; turnati laptele treptat si lasati compozitia sa fiarba la foc mic; dupa ce l-ati pus pe tot adaugati sarea, piperul, nucsoara. Adaugati jumatate din cantitatea de branza cheddar rasa si amestecati bine pana cand aceasta s-a topit. Luati sosul de pe foc.

    Aranjati cubuletele de sunca de Praga sau bacon-ul deasupra pastelor si a conopidei din tava. Adaugati sosul alb distribuindu-l uniform pe suprafata tavii. Deasupra presarati cealalta jumatate din branza cheddar rasa. Dati tava in cuptorul incins 30 minute sau pana cand s-a rumenit usor.

Poze

Budinca de conopida cu bacon, poza 1
Budinca de conopida cu bacon, poza 2

Întrebări:




Comentarii (13):

16/02/2014

Buonisimo

(0) (0) Abuz
22/10/2013

Arata super !!

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Cautam de mult o reteta gustoasa cu conopida!In sfarsit am gasit-o! Delicioasa!

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Cred ca-i super buna

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Supeeeerrrr!!!!!!

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Gustos!!!

(0) (0) Abuz
13/12/2012

Buna!!!!

(0) (0) Abuz
24/10/2012

Foarte buna , destul de economica...si usoara !! bravooo !!!! felicitari !!! eu ador mancarurile facute la cuptor ; sunt gustoase si mult mai sanatoase decat cele prajite .

(0) (0) Abuz
20/10/2012

Am facut ceva asemanator doar ca am macinat in blender baconul sa nu am greutati la feliat rulada.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca din creier
Budinca din creier
8 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Budinca de dovlecei
Budinca de dovlecei
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Budinca de spanac cu mozzarella
Budinca de spanac cu mozzarella
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseRomanesco – conopida martianaRomanesco – conopida martianaConopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.