Petitchef

Specialitate turceasca:varza cu carne la cuptor

Felul principal
4 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
800 g varza alba

100 g unt

200 ml supa

4 cepe


300 ml bulion

3 oua

200 ml smantana

200 g telemea sau feta

Preparare

  • Se toaca varza si o ceapa. Se incing 50 gr unt si se caleste putin ceapa dupa care se adauga si varza.
  • Se adauga 100 ml din supa pregatitia din cubul knorr, se acopera si se lasa sa se inabuse cam 20 min.
  • Se toaca restul cepelor si se calesc in restul de unt.
    Se adauga carnea tocata si se prajeste circa 10 minute,pana se faramiteaza. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  • Se incinge cuptorul.Restul de supa se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de bulion.
    Se bat ouale, la care se adauga smantana si restul de bulion, sare si piper.
  • Branza se faramiteaza cu furculita.Se unge o tava de yena(sau alta tava mai inalta) cu unt si se aseaza mai intai varza si mai apoi carnea tocata.
    Se torna peste zeama de rosii, se presara branza faramitata si se toarna peste compozitia de oua.
  • Se coace la cuptor pana se formeaza o crusta aurie/maronie.Se serveste cu mamaligutza(pe care turnat fierbinte in castronele clatite cu apa rece si apoi rasturnat).


Comentarii:

Diana Lucia, 12/01/2019

Am sa o fac cat de curand.

(0) (0) Abuz
11/01/2019

F. buna

(0) (0) Abuz
NICULAE, 11/01/2019

Varza cu carne de porc la cuptor, ar lua 5stele

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
01/04/2012

Acum ma pregatesc sa o incerc.........:P

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăVarza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: