Petitchef

Chiftele cu sos

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
  • Chiftele cu sos
  • Chiftele cu sos, poza 2
  • (4.32/5 - 252 voturi)
  • 32
  • 75
Chiftele cu sos
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru chiftele:

500 g carne tocata in orice amestec doriti,

o ceapa, usturoi dupa gust,

un morcov mic, un cartof mic,

o felie de paine muiata in lapte sau apa,

verdeata,

2 oua, sare piper,

ulei pentru prajit, faina.


Pentru sos:

o ceapa mare,

o cutie de rosii in bulion sau 2-3 linguri de pasta de rosii,

sare,

piper,

smantana dupa gust,

ulei.

Preparare

  • Chiftelele:
    ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste putin in ulei incins. Painea se pune la muiat in lapte sau in apa calduta, si dupa ce se inmoaie, se stoarce bine in maini. Cartoful si mocrovul se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea mica, apoi se amesteca toate cu carnea tocata.
  • Se adauga ouale intregi, sarea, piperul si verdeata tocata marunt. Se fac cu mana bile de marime medie, se aplatizeaza putin, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins la foc moderat spre iute cat sa prinda o crusta. Se scot cu spumiera si se pun intr-o tigaie, deoparte.
  • Sosul se face astfel: ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la calit in ulei incins. Daca doriti, adaugati cativa catei de usturoi taiati marunt. Cand ceapa este aurie si transparenta, adaugati rosiile taiate foarte marunt, sau mai bine bulionul indoit cu un pahar de apa, sare si piper.
  • Amestecati bine si lasati sa dea doar cateva clocote apoi turnati peste chiftelele din tigaie si lasati sa fiarba cateva minute la foc mic, sau atat cat va place sosul de scazut. Amestecati usor si cate putin, inainte sa inchideti focul de la aragaz, 2-3 linguri de smantana proaspata la temperatura camerei, nu direct din frigider, pentru ca se va branzi, mai ales daca este din comert si nu de la piata.
  • Adaugati patrunjel tocat pe deasupra, inchideti aragazul si puneti capac pe mancare. Se serveste ca atare, sau cu garnitura de piure de cartofi.


Comentarii (32):

10/07/2013

Foooarte delicios arata....pot adauga si faina in loc de smantana ca vreau sa fac acum si nu am ms

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
15/09/2016

Sunt super buna cine dorestele poate prepara cu incredere

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
16/08/2013

Foarte buna dar s-ar putea folosii si foi de dafin

(0) (0) Abuz
21/01/2017

Foarte buna rețeta am făcut și eu azi

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
07/10/2013

Ccred ca sunt ffffbuneomentariul tău:

(0) (0) Abuz
02/11/2013

Mai vreau sa fac in fiecare saptamana

(0) (0) Abuz
19/05/2012

Buna e putin spus...e "criminala"...

(0) (0) Abuz
15/07/2011

E mistho reteta am sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
Marioara, 01/03/2018

Foarte bune si repede de pregatit.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
Maria, 30/04/2018

Foarte bune sunt delicioase

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: