Petitchef

Cannelloni cu carne

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 cutie cannelloni



2 catei de usturoi

1/2 ardei rosu

1/2 ardei verde

1 rosie

usturoi

200 gr suc de rosii

1 morcov

200 gr mozzarella

ulei de masline

2 linguri pesmet

sare

piper

Patrunjel verde proaspat tocat


Pentru sosul bechamel:

50 g de unt

800 ml de lapte

3-4 linguri de faina

sare

1 varf cutit nucsoara

rozmarin

Preparare

  • A tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit in ulei de masline. Rosia se decojeste prin cufundare in apa fiarta si se taie cubulete. Se adauga si carnea tocata amestec de porc si vita. Se condimenteaza cu sare, piper, patrunjel. Cand carnea este gata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Bechamelul se face dupa metoda clasica. Se topeste untul pe foc mic, se adauga toata faina odata, apoi treptat laptele caldut, amestecand energic pentru a nu fac cocoloase.
  • La final se adauga praful de nucsoara si sarea. Cand carnea s-a racit putin, se umple cannelloni, cu ajutorul unei lingurite. Se pune putin sos bechamel pe fundul unui vas in care se aseaza un strat de cannelloni umpluti cu compozitia de carne.
  • Pe deasupra se presara mozzarella sau cascaval ras. Daca puneti in doua straturi, repetati procedura, urmind alt strat de bechamel, cannelloni, mozzarella. Ultimul strat e de bechamel, peste care se toarna din belsug mozzarella.

Poze

Cannelloni cu carne, poza 1
Cannelloni cu carne, poza 2
Cannelloni cu carne, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 02/11/2020

Si cu morcovul si cu ardeii ce faci, ii mananci separat? In mare cannelloni astia ai tai sunt un fel de lasagna in tub de pasta.

(1) (0) Abuz
04/11/2013

Bun daca fiebem in prealabil cannelloni

(0) (1) Abuz
29/03/2013

Super arata! astazi o voi face ! multumesc ptr reteta !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cannelloni alla bolognese
Cannelloni alla bolognese
4 porții
2h30m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cannelloni cu carne
Cannelloni cu carne
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cornete cu carne uscata
Cornete cu carne uscata
8 porții
28 min
Ușor
2 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.