Petitchef

Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste)

Felul principal
2 porții
25 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
un crap de 1 kg



jumatate telina

2 radacini patrunjel

un ardei gras rosu

4-5 cartofi

200 g smantana

100 g costita

un ou

sare

patrunjel si marar

Preparare

  • Se taie costita in felii subtiri, apoi in bucati mai mici, pe care le rumenesti intr-o cratita teflonata. Se curata pestele de solzi, maruntaie, branhii, se curata bine insistand in interior apoi se proportioneaza.
  • Se curata, se spala legumele. Telina, radacina de patrunjel se taie in 2. Morcovii si ardeiul se taie fideluta, ceapa marunt, iar cartofii in cubulete. In oala pentru ciorba se scurge grasimea rezultata din topirea costitei si se pun la calit ceapa, morcovul si ardeiul pana se inmoaie.
  • Se stinge cu 2 l de apa fierbinte, se pun cartofii, radacina de patrunjel, telina si se lasa la fiert pana ce cartofii sunt aproape fierti.
  • Se adauga pestele si continui fierberea la foc mic cam 15 minute, dupa care se sareaza dupa gust si apoi se stinge focul.Se bate oul cu smantana si putina sare.
  • Se ia putina supa si se pune in acest amestec, se mesteca, apoi se mai pune putina (pana se incalzeste). Se drege apoi ciorba cu acest amestec.Se presara deasupra felioarele de costita fripta si verdeata tocata marunt.

Poze

Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste), poza 1Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste), poza 2Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste), poza 3Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste), poza 4Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste), poza 5Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste), poza 6



Comentarii:

Mika, 03/04/2018

Este delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 10/12/2017

Ce naiba e asta? O gogomanie mai mare ca asta n-am vazut sau auzit in viata mea! Unde sau cine te-a invatat sa gatesti mai fata, ca si-a batut joc de tine! Pune mana si cumpara-ti niste carti de bucate serioase(vezi Gina Bradea, Sanda Marin, Jamila etc), si citeste-le cu atentie ca sa nu mai faci tampenii din astea.

(1) (0) Abuz
10/12/2017

Suna bine! Multumim pentru reteta.

(0) (1) Abuz
John_, 10/12/2017

Esti tare in bucatarie! Mai Irina, tu esti normala la cap? Ce e asta, fiertura pentru caini? N-ai pic de bun simt pentru cei care deschid si citesc asemenea retete? In bucatarie esti jalnica, dar poate ai alte calitati....

(1) (0) Abuz
bogdan, 10/12/2017

Sa manance bucataru care a facut reteta asta,daca o facea in delta il aruncau in dunare locuitorii.
asta este scuze o boratura!!!!!

(2) (0) Abuz
10/12/2017

Daca nu-ti place gustul de peste, iti propun sa-l eviti de tot!

(1) (0) Abuz
vaetusdan, 26/11/2009

SUPER TARE!

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de crap
Ciorba de crap
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de peste (crap)
Ciorba de peste (crap)
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Ciorba de crap
Ciorba de crap
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: