Petitchef

Ciorba de pui cu smantana

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

2 Cepe marime medie


1 Ardei verde

1 Telina sau/si  o radacina patrunjel

4 Linguri de smantana

1-2 Galbenusuri  ou

Paste fainoase mici

1 Lingura Bors Magic Delikat

1 Legatura Marar

Preparare

  • Portionam aripioarele in jumatati,le curatam,le punem la fiert in 1.5 l de apa cu sare.-Luam spuma ori de cate ori este nevoie.-Intre timp pregatim zarzavatul.-Curatam zarzavatul si il pregatim astfel :Cartofii curatati de coaja si taiati in cubulete mari.
  • Morcovii curatati se taie in cubulete mici sau se dau prin razatoarea mare si atunci ciorba iese mai deasa.
  • Ardeiul sau gogosarul se curata bine de semninte si se taie in cubulete. Telina/Radacina de patrunjel se curata si se taie tot cubulete.
  • Ceapa taiata marunt:
    Se pun legumele cand nu mai avem de luat spuma.Punem legumele,astfel curatate ,potrivim de sare si acoperim vasul.-Le lasam,sa fiarba cam 40 de minute ,si incercam ,sa fie legumele moi.
  • Intr-un vas separat cu apa ,sare , si putin ulei se fierb pastele fainoase.Si se dau intr-un jet de apa rece,si abia apoi se pun in ciorba. E fierb taieteii separat ca sa nu-si lase amidonul in ciorba/supa.
  • Dupa ce amestecam pastele in ciorba ,dam ciorba la o parte.-Amestecam intr-un castron 4 linguri de smantana cu 1-2 galbenusuri de ou ,apoi luam cateva linguri din ciorba si punem in acest castron si amestecam cateva secunde.
  • Se freaca galbenusul cu smantana in castronul de supa si se toarna supa incet, frecand in continuare, pentru ca galbenusurile sa nu se taie.
  • Turnam smantana si oul astfel drese in oala cu ciorba ,imediat atunci cand ciorbaeste fierbint.
  • Adaugam borsul dupa gust si mararul taiat marunt.E dupa ce a adaugat borsul si mararul nu mai pun ciorba la foc.



Comentarii (12):

Gavrila, 25/09/2018

Extraordinara, delicioasa minunata. Multumesc mult!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/01/2017

Este extraordinar de buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/10/2017

Foarte gustoasa.

(0) (0) Abuz
05/05/2017

Arata extraordinar dar daca exagerati cu mancatul; va propun sa cititi aici cateva sfaturi
https://biovitamina.ro/eco-slim-cum-sa-slabesti-sigur-cu-un-produs-100-natural/

(0) (0) Abuz
19/11/2016

Super recette!

(0) (0) Abuz
10/11/2016

Foarte buna , gustoasa si sanatoasa

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Acum plec la bucatarie sa o fac!!!!

(0) (0) Abuz
04/02/2014

ESTE SUPER BUNA,MAI TREBUIE DOAR SA O DREG CU SMANTANA SI GALBENUS!!!

(0) (0) Abuz
12/12/2013

F bun

(0) (0) Abuz
14/11/2013

Cea mai cea

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de legume in zama de pui
Ciorba de legume in zama de pui
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciorba de pui
Ciorba de pui
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca cu carne de pui
Ciorba taraneasca cu carne de pui
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: