Petitchef

Clasic - supa de vita

Felul principal
2 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
300 g de muschiulet de vita



2 teline

taitei (preferabil de casa)

3 rosii

2 cepe

1 legatura de patrunjel si apa.

Preparare

  • Speli carnea de vita, o tai cubulete si o pui la fiert intr-o oala mare, mica sa zicem medie, cat de vreo 6-7 portii. O sa vezi ca dupa vreun sfert de ora pe deasupra apei apare o spuma, nu prea placuta la vedere. Nu-i da ignore, nu dispare de la sine, trebuie luata cu o paleta .
  • Cureti legumele, le speli bine si le tai dupa preferinta rondele sau feliute. Singura regula e la ceapa, trebuie taiata marunt.
  • Sa fi tot trecut vreo 20-25 de minute de cand ai pus carnea la fiert, poti sa adaugi in oala si toate legumele si sa mai lasi inca vreo 20 de minute. Evident, poti sa verifici la un moment dat, pescuiesti o bucatica de carne si o tai pe un fund sa vezi daca s-a patruns bine.
  • Adaugi taiteii si mai lasi 10 minute, poti in timpul asta sa pui sare dupa cum si cat iti place.
  • Stingi focul si presari pe deasupra patrunjelul tocat marunt.



Comentarii (30):

22/02/2017

Rau, ca sa nu zic mojic mai este nairdas, ceapa era taiata marunt si bineinteles ca asa se pune! De acord ca este mai bun rasolul unde si osul da savoare. Fotografia arata impecabil, poate pastele sa nu stea mai mult de 5-6 min la fiert, patrunjelul este f. indicat. Sarea noi o punem atunci cand punem apa la fiert. Pofta mare adevaratilor gurmanzi!:)

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
14/08/2015

Merge si cu rasol de vita, dupa fierbere suficienta rasolul se scoate de pe os, se marunteste corespunzator, ceapa si zarzavaturile se calesc usor, separat (plus morcov si ardei gras), poti pastra si maduva osului, in rest, la fel...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/03/2014

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2013

Imi place paghinea voastra .santeti cei mai tari...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/02/2017

Amatorism!Pare mai degrabă ciorba.Nu ne batem joc de muțchiuleț care se pretează la preparate mult mai elaborate și este foarte scump comparativ cu rasolul,pieptul sau coada de vita care dau supei un gust mult mai bun.

(0) (0) Abuz
22/02/2017

Kikomica si-a mai revizuit exprimarea, felicitari. Sa speram ca in curand va renunta si la expresiile "tehnice" imprumutate din limbajul IT ( nu-i da ignore), care nu prea au ce cauta in textul unei retete culinare. In ceea ce priveste comentariul despre sud, nord, est, vest...sunca-slanina,etc., cred ca regionalismele si caracteristicile culinare ale fiecarei provincii ale unei tari (indiferent care), sunt prezente si manifeste oriunde si oricand, facand parte din cultura tarii respective. De aceea, consider ca e de prost gust sa se faca asemenea comentarii in spatiul public. Oricum, pentru "pulpa din spate a porcului, afumata", s-a folosit intotdeauna, indiferent de zona termenul de "jambon", nu "bacon".

(1) (0) Abuz
22/02/2017

Nu e nici clasic si ma intreb unde au vazut unii comic, daca nu cumva reteta te face sa razi cu pofta de prostia autoarei.

(0) (0) Abuz
22/02/2017

Asta nu e supa mai mult e ciorba. Supa trebuie sa fie clara ,dupa fierbere se strecoara si apoi se pun pastele. Carne si legumele se servesc separat cu diferite sosuri. Apoi supa nu se face din muschiulet ci din rasol de vita si os de vita. Cine a scis reteta e complet pe dinafara.

(1) (0) Abuz
12/10/2015

Pentru nairdas:sunca afumata=pulpa din spate?Atunci jambonul=cu ...?Ghici comentator rau intentionat.Reteta este destul de bunicica.

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 14/08/2015

...doar comica...

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de vita cu hrean
Supa de vita cu hrean
7 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa de vita
Supa de vita
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de vita cu galuste de gris
Supa de vita cu galuste de gris
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj
3 porții
1h30m
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salata

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: