Curatam si toacam ceapa. Intr-o oala de 7 l punem uleiul la incins, adaugam chimenul si ceapa si lasam sa se caleasca. Cand s-a imuiat ceapa se pune boiaua, pasta de gulas si carnea taiata cubulete. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se toarna 1 litru de apa fiarta in oala si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se taie morcovul in rondele si se adauga in supa.
In blender am pus ardeii, usturoiul si rosia pe care am curatat-o de pielita, am adaugat 2-3 linguri de apa si am mixat pana ce totul a devenit o pasta (daca nu aveti blender tocati totul foarte marunt cu cutitul) si am turnat-o in oala.
Se umple oala cu apa, se adauga delikatul si dafinul si se lasa sa fiarba la foc mic. Va fierbe 2-3 h pana ce carnea va fi fiarta. Cand a fiert carnea se adauga cartofii taiati cubulete.
Se pregatesc galustele.. Intr-o farfurie adanca se sparge un ou, se bate cu furculita si se incorporeaza faina.
In timp ce tinem farfuria cu aluat deasupra supei care clocoteste, cu varful lingurii luam aluat si il punem in supa, formand astfel mici galuste. Le fierbem 10 minute.
Potrivim supa de sare si piper si oprim focul si presaram patrunjel verde tocat.
Se serveste cu smantana si ardei iute.
Pofta buna! Pt reteta cu fotografii pas cu pas va astept pe blogul meu!
Cred ca doamna nu a gatit supa aceasta niciodata sau nu stie sa explice. daca as face ce spune dansa nu ar iesi nici supa-gulas nici tocanitza. si apoi nici o gospodina care se respecta nu foloseste delikat. daca mancarea are ce-i trebuie si e bine facuta ce nevoie avem de artificii?
Comentarii (24):
EXCELENT
F bun!
Delikat??? Bleah...
Cred ca doamna nu a gatit supa aceasta niciodata sau nu stie sa explice. daca as face ce spune dansa nu ar iesi nici supa-gulas nici tocanitza. si apoi nici o gospodina care se respecta nu foloseste delikat. daca mancarea are ce-i trebuie si e bine facuta ce nevoie avem de artificii?
Excelenta
1 lingura delikat? Nu v-ati satjrat de e-uri?
Foarte gustoasa!
Excelent!!!
Excelent!!!
Minunata