Petitchef

Supa din rasol de vita

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg rasol de vita,

2  buc morcov,

2 buc ceapa,

1 buc ardei gras rosu,

2 oua,

14 lingurite gris,

2 lingurite ulei,

1 legatura patrunjel,

sare.

Preparare

  • Carnea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu ~ 3 litri apa. Se inlatura spuma. Intre timp se curata morcovul si se taie cubulete, ceapa si ardeiul se toaca marunt.
  • Se lasa la fiert pentru minim 30 minute. Cand carnea a fiert, se scoate sa avem loc pentru galuste.
  • Se separa albusele de galbenusuri. Se bate albusul foarte bine, se adauga cate un galbenus, batand in continuare.
  • Se adauga sare, 2 lingurite ulei si 14 lingurite gris . Se pune din compozitie cu o lingurita, in supa care fierbe in clocote.
  • Se reduce un pic focul. Dupa ce se pun toate galustile , se pune un capac. Din cand in cand se pune cate putina apa rece.
  • La sfarsit se adauga bucatile de rasol de vita si patrunjelul tocat.



Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 30/04/2017

Daca e supa nu-mi place sa vad ceapa si morcovul tocate in ea. Ar fi trebuit lasate intregi si eu as mai fi pus inca vreo doi morcovi, un pastarnac si o telina iar la final le-as fi scos si ramanea supa limpede, ori asa cum ai facut tu, ai in farfurie ceva ce nu-i nici supa nici ciorba cu legumele alea tocate. Cat despre galusti, nu inteleg la ce foloseste uleiul din compozitie; pentru niste galusti pufoase nu ai nevoie decat de ou, sare si gris, atat - o sa spui ca asa ai invatat sa le faci, dar cat traim invatam si e bine ca din cand in cand sa mai ascultam si niste sfaturi logice si pertinente, doar asa putem evolua. P.S. Pentru carnea de vita ai nevoie de cca 2h pentru gatire, nicidecum de 35min.

(1) (3) Abuz
30/04/2017

In primul rand carnea de vita prin natura ei necesita un timp de gatire mai indelungat; apoi avand in vedere ca reteta necesita minim doi pasi de gatire timpul necesar mai creste cu cel putin 20 de minute; in consecinta timpul de gatire pentru aceasta reteta pentru a putea fi si consumat rezultatul nu poate fi mai mic de o ora si jumatate- doua, chiar si folosind o oala sub presiune. Nu inteleg ce crezi ca obtii folosind o minciuna evidenta.

(2) (0) Abuz
30/04/2017

Ce bun era si un os cu maduva!

(1) (0) Abuz
06/06/2013

Fff bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa din carne de curcan
Supa din carne de curcan
8 porții
2h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa crema de conoipida cu galuste din pesmet
Supa crema de conoipida cu galuste din pesmet
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare
Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: