Petitchef

Clatite cu ciuperci si carne tocata

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru clatite si umplutura:

Pentru sos:

Preparare

  • Pentru clatite, folositi una dintre retetele recomandate mai sus. Pentru umplutura, se spala ciupercile si se taie felii. Se taie prazul rotocoale, sau daca folositi ceapa, marunt.
  • Se prajeste carnea tocata in ulei incins. Se adauga ciupercile si prazul/ceapa si se calesc. Se taie marunt rosiile; se adauga la compozitia de carne, impreuna cu porumbul.
  • Se fierb aproximativ 15 minute.Se condimenteaza cu sare, piper, boia, praf de usturoi sau usturoi trecut prin presa. Pentru sos, se marunteste ceapa si se caleste in unt. Se adauga faina, supa si laptele, amestecand continuu; se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.
  • Cascavalul se da pe razatoarea mare si se adauga la sos. Se condimenteaza cu sare si piper. Se intinde umplutura pe clatite si apoi se impaturesc.
  • Se aseaza clatitele pe o tava unsa cu grasime , se toarna sosul peste clatite si se mai rade un pic de cascaval, daca doriti. Se lasa in cuptorul incins aproximativ 15 minute. Se orneaza cu patrunjel tocat.

Poze

Clatite cu ciuperci si carne tocata, poza 1
Clatite cu ciuperci si carne tocata, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2h30m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Clatite Japoneze
Clatite Japoneze
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Clatite cu Bere Blonda
Clatite cu Bere Blonda
10 porții
39 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clatite hortobagy cu carne si ciuperci
Clatite hortobagy cu carne si ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Clatite gratinate umplute cu carne de pui si ciuperci
Clatite gratinate umplute cu carne de pui si ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Clatite cu ciuperci la cuptor
Clatite cu ciuperci la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăAmericane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei