Petitchef

Costita cu cartofi in sos alb

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Sosul alb:

Preparare

  • Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaja in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. se adauga sare si 2 foi de dafin. Se lasa la foc potrivit ca sa scada.
  • Cand sunt aproape gata, pregatim intr-o tigaie un sos alb, bechamel, din margarima, faina, lapte si smantana.
  • Condimentam cu sare, piper alb si nucsoara. Se tastoarna peste cartofi si se mai lasa putin. Daca cartofi au mai avut apa, aceasta se scurge, pentru a nu subtia prea tare sosul.
  • In paralel prajim si fasiile de costita. Intainte de prajire le oparesc putin in apa calda, ca sa nu se "stanga" la prajit. Un secret de bucatarie, dar care are efect.
    Serviti cu muraturi.


Întrebări:




Comentarii:

23/03/2013

Simplu ,bun si rapid

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Costita afumata cu fasole boabe
Costita afumata cu fasole boabe
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Costita de porc in sos de legume
Costita de porc in sos de legume
4 porții
1 h 15 m
Dificil
4.4 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.