Petitchef

Cozonac briosa

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se face o plamadeala din 200g faina, drojdie dizolvata cu putin zahar si 100ml lapte; am lasat-o sa creasca.Faina, sarea si zaharul se amesteca, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun ouale apoi drojdia, se incepe framantatul
  • Untul topit se adauga ultimul si se framanta pana obtinem o coca elastica ( tare-mi iubesc malaxorul Kitchen aid LOL )Se lasa la crescut in loc cald, aproximativ o ora, castronul fiind acoperit cu folie de plastic sau un stergar.Se imparte aluatul in 6 parti egale.
  • Se intinde foaie ovala, se pune umplutura pe jumatate din foaie .Se pliaza, ca in imaginile de mai jos. Se pune intr-o forma de muffine rasucind fiecare fasie ca sa obtineti aspectul din imagine.Se mai lasa la crescut pentru 40 de minute, se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se dau la cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc frumos.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Cozonac briosa, poza 1
Cozonac briosa, poza 2
Cozonac briosa, poza 3
Cozonac briosa, poza 4
Cozonac briosa, poza 5
Cozonac briosa, poza 6
Cozonac briosa, poza 7
Cozonac briosa, poza 8
Cozonac briosa, poza 9

Întrebări:




Comentarii:

Captain Cook, 19/04/2012

Am preparat cozonacul de Paste. A iesit nemaipomenit! O singura remarca am, la ingrediente ai trecut 200 ml lapte, iar la pregatire spui ca ai folosit numai 100 ml + o lingura de lapte. Eu am folosit cantitatea intreaga, de 200 ml, pentru 200 g faina.

(0) (0) Abuz
27/03/2012

Minunat

(0) (0) Abuz
15/12/2011

Aspect surprinzator

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
8 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cozonac stea cu nuca si coaja de portocala
Cozonac stea cu nuca si coaja de portocala
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cozonac traditional de paste
Cozonac traditional de paste
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Briosa chinois
Briosa chinois
10 porții
3 h 40 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Briosa Leopard
Briosa Leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de cozonac Retete de cozonac Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei