Petitchef

Creier in chifle

Felul principal
2 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
creier 3-400 g



2+3 oua

unt aprox 2/3 pac

ulei

faina

pesmet



boia dulce

sare

6 chifle


Pt salata:

varza

mar

ulei

otet

boia dulce si marar

Preparare

  • Se curata creierul, se fierbe in apa cu sare; punem in tigair unt si calim ceapa si ciuperci; facem un amestec din 2 oua, 2 lg apa, faina, pesmet si verdeata + boia, punem creierul fiert si il scoatem bucata cu bucata si il punem in tigaia cu unt; rumenim pe toate partile.
  • Taiem chiflele la un capat(sau le facem capac deasupra), le scoatem miezul cu o furculita, umplem cu amestecul din tigaie, le intepam cu o scobitoare si le trecem repede prin oul batut(celelalte 3) facut ca mai devreme. Le prajim repede in unt amestecat cu ulei.
  • Se servesc cu salata de varza si mar ras, acrita cu otet si condimentata cu boia(poate fi si iute).
    Este de mancat arareori ca explodeaza silueta!

Poze

Creier in chifle, poza 1
Creier in chifle, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Nicolae
Nicolae, 19/01/2010

Super.....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Creier macelaresc
Creier macelaresc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Creier macelaresc
Creier macelaresc
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2h20m
Ușor
5 / 5
Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3h45m
Ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.