Petitchef

Curry rosu de pui cu orez

Felul principal
6 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Ca de obicei, incepem prin a spala carnea in apa rece, o stergem cu prosoape de hartie si o taiem cubulete potrivite pentru o inghititura.
  • Ceapa o curatam si o tocam marunt. Scoatem din cutie laptele de cocos.Pregatim un wok, il punem pe foc, incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata marunt. Sotam cateva minute, doar atat cat trebuie sa-si schimbe putin culoarea .Punem apoi orezul si prajim 2-3 minute la foc iute.
  • Adaugam 1 cana de apa fierbinte si laptele de cocos si lasam sa dea in clocot .Dam focul mic, si lasam sa firba orezul in lapte si apa, atat timp cat recomanda producatorul orezului.
  • A fost nevoit sa-l tin pe foc 16 minute. Daca apa scade, mai adaugati apa firbinte pana cand orezul se fierbe si o incorporeaza.
  • Cand orezul e fiert bine, punem peste wok un capac si lasam orezul sa mai stea in aburii formati, pana cand vom gati carnea.Intro alta tigaie, punem restul de ulei, il incingem si adaugam 2 lingurite de pasta de curry rosu.
  • Amestecam bine pana omogenizam amestecul, dupa care adaugam carnea de pasare. Prajim carnea, amestecand continuu in tigaie, omogenizand astfel si pasta de curry cu carnea. Asezonam cu sare si piper, dupa preferinte.
  • Cand carnea e prajita, putem gusta o bucatica si in caz ca mai e nevoie de a completa un ingredient, e timpul s-o facem. A mai pus 2 lingurite de pasta de curry rosu, pentru ca noua ne place mai picant!Cand consideram ca e pe gustul nostru carnea, putem verifica si orezul. Il asezonam dupa gust, il afanam cu o furculita, il punem intro forma, ce se va folosi la montajul farfuriei.

Rețete inrudite

YouTube

Curry cu năut


Poze

Curry rosu de pui cu orez
Curry rosu de pui cu orez - poza 2
Curry rosu de pui cu orez - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 18/05/2020

In sfarsit o reteta explicata bine si care are sens. O singura problema: de unde luam noi curry rosu?

(1) (0) Abuz
01/09/2013

Interesant

(0) (0) Abuz
28/02/2013

Sublim

(0) (0) Abuz
22/01/2013

ARATA F BINE

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Curry cu năut
Curry cu năut
3 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Curry samosas
Curry samosas
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pesto rosu
Pesto rosu
3 porții
5 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Vinul rosu si ale sale beneficii Vinul rosu si ale sale beneficii Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează