Petitchef

Curry rosu de pui cu orez

Felul principal
6 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 piept de pui, taiat cubulete

2-4 lingurite de pasta de curry rosu

250 g de orez cu bob lung

1 cutie de 250 ml de lapte de cocos

1 ceapa rosie medie

3 linguri de ulei de arahide

sare si piper alb dupa gust

apa fierbinte

Preparare

  • Ca de obicei, incepem prin a spala carnea in apa rece, o stergem cu prosoape de hartie si o taiem cubulete potrivite pentru o inghititura.
  • Ceapa o curatam si o tocam marunt. Scoatem din cutie laptele de cocos.Pregatim un wok, il punem pe foc, incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata marunt. Sotam cateva minute, doar atat cat trebuie sa-si schimbe putin culoarea .Punem apoi orezul si prajim 2-3 minute la foc iute.
  • Adaugam 1 cana de apa fierbinte si laptele de cocos si lasam sa dea in clocot .Dam focul mic, si lasam sa firba orezul in lapte si apa, atat timp cat recomanda producatorul orezului.
  • A fost nevoit sa-l tin pe foc 16 minute. Daca apa scade, mai adaugati apa firbinte pana cand orezul se fierbe si o incorporeaza.
  • Cand orezul e fiert bine, punem peste wok un capac si lasam orezul sa mai stea in aburii formati, pana cand vom gati carnea.Intro alta tigaie, punem restul de ulei, il incingem si adaugam 2 lingurite de pasta de curry rosu.
  • Amestecam bine pana omogenizam amestecul, dupa care adaugam carnea de pasare. Prajim carnea, amestecand continuu in tigaie, omogenizand astfel si pasta de curry cu carnea. Asezonam cu sare si piper, dupa preferinte.
  • Cand carnea e prajita, putem gusta o bucatica si in caz ca mai e nevoie de a completa un ingredient, e timpul s-o facem. A mai pus 2 lingurite de pasta de curry rosu, pentru ca noua ne place mai picant!Cand consideram ca e pe gustul nostru carnea, putem verifica si orezul. Il asezonam dupa gust, il afanam cu o furculita, il punem intro forma, ce se va folosi la montajul farfuriei.

Poze

Curry rosu de pui cu orez, poza 1
Curry rosu de pui cu orez, poza 2
Curry rosu de pui cu orez, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 18/05/2020

In sfarsit o reteta explicata bine si care are sens. O singura problema: de unde luam noi curry rosu?

(1) (0) Abuz
01/09/2013

Interesant

(0) (0) Abuz
28/02/2013

Sublim

(0) (0) Abuz
22/01/2013

ARATA F BINE

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Curry jamaican de pui
Curry jamaican de pui
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Curry rosu de pui (red curry chicken)
Curry rosu de pui (red curry chicken)
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Curry Samosas
Curry Samosas
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei