Petitchef

Barcute de dovlecei la cuptor

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Taiem cateva rosii felii, le asezam in tava cu putin marar tocat si cateva cubulete de unt din loc in loc. Taiem dovleceii spalati in doua pe lung cu tot cu codita si coaja pentru ca se papa direct din ei. Dovleceii se scobesc cu un instrument special sau cu lingurita daca nu aveti. A folosit cea pentru inchetata si pepene si a mers struna. Se lasa un pic de pulpa si pe coaja nu se scobesc de tot.
  • Pulpa dovleceilor se toaca marunt si se amesteca cu restul rosiilor tocate, mararul, piperul, putina sare si branza. Se gusta umplutura sa nu fie prea sarata. Eu am pus branza grasa de oaie si nu prea multa sare. Se aseaza dovleceii in tava si se umplu cu branzica. Se dau la cuptor pentru 30 de minute dupa care se amesteca putina smantana cu branza si galbenusurile si se pune deasupra sa se gratineze frumos.
  • Se mai lasa vreo 10 minute si sunt numai buni de servit. Eu sa fiu sincera am facut cu niste branza ramasa prin frigider ca nu stiam ce sa fac cu ea. Rosiile in combinatie cu untul si mararul au avut un gust senzational deci serviti si cateva rosii la dovlecei si cine mai doreste putina smantana.


Poze

Barcute de dovlecei la cuptor
Barcute de dovlecei la cuptor - poza 2
Barcute de dovlecei la cuptor - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Simona, 22/11/2018

Ce inseamna un castron de branza? Va rog scrietzi cantitatea exacta .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
eugpopei1, 22/11/2018

EXCELENT

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Gina, 22/11/2018

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/07/2013

Minunata!

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Ff buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează