Petitchef

Fasole batuta, naut si usturoi copt

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
540 g de fasole romano,

e un tip de fasole pestrita,

foarte gustoasa

200 g de naut fiert

50 g ulei din samburi de struguri

o capatana de usturoi copt

sare si piper dupa gust.

Preparare

  • Se amesteca totul in blender si se transfera intr-un castron.Sosul o ceapa rosie mijlocie, tocata marunt se prajeste la foc mic, in putin ulei (acelasi ulei din samburi de struguri) .
  • Ceapa trebuie prajita pana e gatita, dupa ce a devenit sticloasa acoperit cu apa si lasat pe foc pana a scazut apa complet, moment in care adaugat o lingura de bulion de rosii si 2 linguri de bulion de gogosari (al meu a fost de casa si este mai lichid decat bulionul de rosii).
  • Daca e prea sec, subtiati-l cu putina apa. Se mai prajesc toate pret de 2 minute amestecand incet, dar incontinuu. Sosul se asterne peste fasolea batuta.
    Se serveste cu paine proaspata si (eventual) muraturi.
  • Capatana de usturoi necuratata, copt 35 minute la 450F, invelita bine in folie de aluminiu.Usturoiul copt are o aroma superba.

Poze

Fasole batuta, naut si usturoi copt, poza 1Fasole batuta, naut si usturoi copt, poza 2Fasole batuta, naut si usturoi copt, poza 3



Comentarii (16):

21/08/2015

Excellent!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/11/2016

RETETA IDEALA PENTRU POST.O VOI INCERCA IN CURAND.

(0) (0) Abuz
15/11/2016

Grozava,usturoiul face totfarmecul!!

(0) (0) Abuz
15/11/2016

Delicioasa

(0) (0) Abuz
15/11/2016

F.bun

(0) (0) Abuz
14/11/2016

Am citit reteta de trei ori,dar nu am gasit cum se prepara usturoiul.Stimata D-na Andreea T !!!-Publicati va rog si o tabela cu grade Fahrenheit si Celsius.Reteta este foarte interesanta dar incompleta,si am impresia ca Dvs.traduceti retete dar nu ati gatit niciodata.

(1) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 14/11/2016

Excelenta !

(0) (0) Abuz
14/11/2016

Ce se face cu usturoiul copt? de ce temperaturaeste specificata in grade F?

(2) (0) Abuz
14/11/2016

Am sa incerc, suna bine .

(0) (0) Abuz
14/11/2016

Este foarte buna , gustoasa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Fasole batuta
Fasole batuta
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Fasole batuta, de post
Fasole batuta, de post
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Fasole batuta
Fasole batuta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Naut prajit
Naut prajit
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!S-au copt ciresele!S-au copt ciresele!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: