Petitchef

Plachie de crap taraneasca la cuptor

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un crap intreg,bucati sau file de crap

7-8 rosii

suc de rosii

4-5 4ardei gras

4 cepe

3-4 catei de usturoi

e pun si patrunjel mai mult

un pahar vin alb


sare,piper,cimbru,tarhon

Preparare

  • Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.
  • Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt,se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
  • Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt,se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
  • Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.
  • Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.
  • Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.

Poze

PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR, poza 1
PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR, poza 2
PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Margareta, 12/10/2019

Foarte buna.... Eu pun si rondele de morcov si pastarnac...gatite putin inainte de a le baga la cuptor....

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 12/10/2019

Asta e un fel de tocana cu peste la cuptor nicidecxum plachie. La plachie pestele se prajeste inainte dat prin faina, la sos se pune doar multa ceapa, rosii (sau suc de rosii ori bulion) si foaie de dafin (poate si putin cimbru). Chestia asta cu pestele crud, cu ardei, usturoi, lamaie, tarhon este o inventie care nu spun ca nu ar fi gustoasa dar NU ESTE PLACHIE!

(2) (0) Abuz
13/12/2013

Fb.

(0) (0) Abuz
25/06/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
31/12/2011

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Plachie de crap taraneasca la cuptor
Plachie de crap taraneasca la cuptor
4 porții
2h25m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Plachie de crap
Plachie de crap
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Plachie de crap, somn si caras
Plachie de crap, somn si caras
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.