Petitchef

Ficat de pui in vin rosu cu pilaf de orez

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

2

Ingrediente pentru 2 porţii:

Preparare

  • Se pregătesc ingredientele pentru pilaf: şalotele se curăţă şi se toacă mărunt, morcovul se curăţă şi apoi se dă prin răzătoarea mică, iar ardeiul gras se taie în cubuleţe mici.

    Se încălzesc 2 linguri ulei în care se adaugă şalotele se călesc. Se adaugă apoi morcovul şi ardeiul gras. Se lasă să se prăjească 2-3 minute. Se adaugă apoi orezul. Se acoperă orezul cu vreo 200 ml de supă de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se învârte destul de des pentru a nu se arde. Supa trebuie să fie fierbinte, pentru a nu întrerupe procesul de fierbere al orezului. Când orezul a absorbit lichidul, se adaugă restul de supă de legume treptat, până când orezul e fiert. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.

    Pentru ficat: se curăţă ficatul, se spală bine şi se uscă cu un prosop de bucătărie. Ceapa se toacă mărunt.

    Într-o tigaie se încălzesc 2 linguri de ulei. Se căleşte ceapa, iar apoi se adaugă ficatul de pui. Se prăjeşte bine pe toate părţile. Se adaugă apoi pasta de roşii şi se amestecă bine. Se stinge cu vinul roşu şi se lasă să fiarbă până când vinul scade la o treime. Se adaugă apoi 50 ml supă de legume fierbinte şi se lasă încă 5 minute să fiarbă la foc mic.

    Se serveşte cu pilaful de orez. Ca garnitură se pot folosi şi paste sau cartofi piurée.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:

De unde iei supa de legume sau de pui? multumesc!

Răspuns:

Buna! Imi pare rau ca raspund cu atata intarziere, dar din motive personale nu am scris pe blog ceva vreme. Ca sa-ti raspund la intrebare... - cand nu am supa in frigider, fac repede din apa fiarta cu cuburi knorr, sau maggi (scrie pe pachet cata apa se pune la un cub), - cand curat legumele nu arunc cojile de morcovi, patrunjel etc. (bineinteles bine spalate inainte), ci le fierb in apa cu sare si alte condimente. Obtin astfel o supa de legume. Iar pentru supa de carne, folosesc fie resturi de carne, oase sau cumpar gaina, gasca, oase de vita. Cand folosesc supa de legume sau carne pun mai putina sare, deoarece supa e deja sarata. Sper sa te satisfaca raspunsul meu si iti doresc o zi buna. Andra




Comentarii (15):

olaru_n2014
olaru_n2014, 20/01/2014

Gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/06/2013

Foarte bun!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/02/2015

O reteta minunata.

(0) (0) Abuz
edithke, 04/07/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
27/03/2014

Bun si reusit

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Sunt sigura ca va fi gustoasa mancarea, abia astept sa o fac, am plecat!

(0) (0) Abuz
07/11/2013

Este ok reteta.o mai pregatesc si eu pentru copii mei

(0) (0) Abuz
30/08/2013

Bunut

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Super.sper sa imi iasa si mie:d

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cuscus expres (pui si legume)
Cuscus expres (pui si legume)
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ficat de pui in sos de vin cu struguri
Ficat de pui in sos de vin cu struguri
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ficatei de pui cu orez si legume
Ficatei de pui cu orez si legume
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei