Petitchef

Pui umplut pe pilaf cu ficatei

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pun intr-o oala cateva foi de dafin, cateva boabe de piper, doua linguri de ulei, putina sare si niste usturoi (strivit in prealabil cu coada de la furculita). Se pune pe aragaz la foc mic. Orezul se pune intr-un bol (din nou rosu si din nou de plastic) se clateste 1 data, apoi se lasa in apa.
  • Intr-o tigaie se pune putin ulei, apoi se pun, mai intai, ficateii. Se amesteca cu paleta de lemn din cand in cand. Punem apoi si legumele si mai mestecam vreo 5 minute. In pasul 3 se pun si ciupercile si se pune si capacul. Se lasa 5-10 minute pana cand ciupercile lasa zeama; apoi se ia capacul se amesteca in ca vreo 5-10 minute.
  • Din legumele pe care nu le-am folosit pentru umplutura o parte se taie marunt si se amesteca cu orezul (se mai lasa o ciuperca, un morcov, ardei), dupa ce se scurge apa din bolul cu orez. Se ia de pe foc apa cu foi de dafin si, folosind o strecauratoare, se adauga peste orez.
  • Se umple puiul cu umplutura (cu o lingura):
    Se aseaza un strat de orez peste in vasul roman.
    Se aseaza puiul umplut peste stratul de orez si se mai toarna din apa cu dafin. Pe langa pui se pune si restul de orez.
  • Ultimele legume, dar si ficateii ramasi se aseaza peste orez prin jurul puiului.Se lasa la cuptor…mai intai cu capac, apoi, spre final, fara capac pentru a se rumeni puiul. (in total cam o ora jumate).
  • Tot ce e mai sus a fost mancat in 20 de minute de 6 persoane.Berea este, evident, binevenita!


Poze

Pui umplut pe pilaf cu ficatei
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 2
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 3
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 4
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 5
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 6
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 7
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 8
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 9
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 10
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 11
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 12
Pui umplut pe pilaf cu ficatei - poza 13

Întrebări:




Comentarii:

30/11/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Comentariul tău:delicios, sa avem pofta.

(0) (0) Abuz
04/09/2013

FOARTEEEEEE BUNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
23/03/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Arata foarte bine, am sa o fac si euȘ)

(0) (0) Abuz
21/02/2013

Buna reteta!

(0) (0) Abuz
19/01/2013

Foarte gustoasa dar..cam greu de preparat

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Am gatit puiul si este excelent. I-l recomand .Este o reteta cu care nu dai gres in nici o imprejurare.

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Arata super bine !!!acum m-a apuc sa-l pregatesc.

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Immmmmmmmmmmmmm

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui baschez express la cookeo (multicooker)
Pui baschez express la cookeo (multicooker)
3 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează