Petitchef

Pilaf de linte si bulgur cu dovlecei

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se combina lintele, ceapa, sarea, chilli, foile de dafin si condimentele in zeama de pui sau apa in care veti pune 2 cuburi de maggie.
  • Se lasa la foc mediu circa 20 -30 minute pentru a fierbe lintea.Dupa ce au fiert, se adauga si bulgurul cu zeama de lamie.Se mai adauga condimente daca este necesar.
  • Dupa ce lintea si bulgurul sunt facute se da focul la mic si intr-o tigaie care sa nu lipeasca intr-o lingura de ulei de masline se pune dovlecelul taiat, dovleacul, usturoiul pisat, lamaia rasa, putina scortisoara, sare si putina zeama de lamaie.Se lasa pe foc cc 10 min, dupa care se scoate din aceasta tigaie si se rastoarna in oala cu linte si bulgur.
  • Se amesteca si se mai lasa la foc mic si se adauga si morcovul.Cand totul este gata, se stinge focul si se serveste.
  • Se poate servi in combinatie cu iaurt sau pane "pita".


Poze

Pilaf de linte si bulgur cu dovlecei
Pilaf de linte si bulgur cu dovlecei - poza 2
Pilaf de linte si bulgur cu dovlecei - poza 3
Pilaf de linte si bulgur cu dovlecei - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează