Petitchef

Ficăței de pui la tigaie fără ulei

Felul principal
2 porții
10 min
6 min
Foarte ușor
361 Kcal
sau
Întrebarea - Oare se poate? - mi-am pus-o de multe ori...
Până nu încerci, "sigur" că nu se poate :))
Dar totuși de ce în tigaie? - pentru că tigaie, prăjeală ar fi cam pe aceeași lungime de undă.
De ce nu în cuptor? Acolo sigur ies fragezi și gustoși pe deasupra fără pic de grăsime :)
Răspunsul meu a fost că lucrurile interzise sunt cele mai gustoase.
Și uite că până la urmă a ieșit ceva sănătos - o rețetă numai bună la multe diete și pentru cei care se feresc de atâtea prăjeli.

Ingrediente

2 porții
500 g ficăței de pui

Sare

Piper

O cană lapte

Preparare

Etapa 1

Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs.

Etapa 2

Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte.

Etapa 3

Se dau la rece pentru minim o oră.

Etapa 4

Se scot din lapte pe un platou.

Etapa 5

Se condimentează cu piper.

Etapa 6

Se încinge o tigaie ceramică și se pun ficățeii unii lângă alții.
După 3 minute, se întorc ușor cu o spatulă de lemn.

Etapa 7

După alte 3 minute și un pic de fum în bucătărie - pentru că nu am pus capac - ficățeii sunt gata de scos.
Garnitura perfectă șunt roșiile.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

361Kcal18%

Calorii

6.2g2%

Carbo

6.3g10%

Grăsimi

2.6g13%

Grăsimi sat.

69.6g100%

Proteine

0.3g1%

Fibre

6.8g8%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 372g
ProPoints: 9 (1 porție)
SmartPoints: 6 (1 porție)




Comentarii (28):

22/02/2014

Ar trebui ca si mama mea , careia ii place foarte mult monotonia in alimentatie sa invete si sa se obisnuiasca sa faca ficatei de pui fara ulei, deoarece va economisi bani , timp si gaz metan, nu va mai cheltui atatia bani; si totodata ficateii fara ulei sunt la fel de gustosi ca si cei cu ulei.Cand voi fi la casa ori apartamentul meu, eu voi obisnui sa gatesc la tigaia Dry Cooker, deoarece ea gateste fara ulei , iar mancarea iese delicioasa.

(0) (4) Abuz
25/02/2014

Daca laptele este caldut si se pune un pic de condiment in lapte, ficatei vor fi mai fragezi. (Nu este necesar sa pui la frigider)Am incercat, sunt nemaipomeniti, indiferent ce garnitura ai langa!Merge si cu... paine prajita.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
Doru, 17/05/2018

Cineva intreba cand se pune sarea... La ficat, sarea se pune intotdeauna la urma, altfel ficatul se intareste ca talpa...

(0) (0) Abuz
31/08/2014

Toate bune dar sarea cand se pune?, ca nu s-a mentionat nimic, decat de piper or fara sare ce gust au?

(0) (0) Abuz
31/08/2014

Încercarea moarte n-are, dar ce facem cu partea arsä( moleculele lui Maillard, cancerigene) ?

(0) (0) Abuz
31/08/2014

De ce sa-i mai las la scurs ,daca totii bag in lapte ?
in rest o idee buna fara prajire

(0) (0) Abuz
17/02/2015

Gata in 16 minute.... cu sau fara"minim o ora" de stat la rece?? ... WTF?!

(0) (0) Abuz
Constantin Bernath, 22/02/2014

O mancare exceptionala. Se poate servi musafirilor si cu piure de cartofi.

(1) (0) Abuz
22/02/2014

Arata foarte bine si daca este si fara ulei este si foarte sanatos!

(0) (0) Abuz
22/02/2014

E ceva mai deosebit gatit si chiar ca nu are gust rau

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăPizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: