Petitchef

Ficăței de pui la tigaie fără ulei

Felul principal
2 porții
10 min
6 min
Foarte ușor
361 Kcal
Întrebarea - Oare se poate? - mi-am pus-o de multe ori...
Până nu încerci, "sigur" că nu se poate :))
Dar totuși de ce în tigaie? - pentru că tigaie, prăjeală ar fi cam pe aceeași lungime de undă.
De ce nu în cuptor? Acolo sigur ies fragezi și gustoși pe deasupra fără pic de grăsime :)
Răspunsul meu a fost că lucrurile interzise sunt cele mai gustoase.
Și uite că până la urmă a ieșit ceva sănătos - o rețetă numai bună la multe diete și pentru cei care se feresc de atâtea prăjeli.

Ingrediente

2

Preparare

  • Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs.
  • Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte.
  • Se dau la rece pentru minim o oră.
  • Se scot din lapte pe un platou.
  • Se condimentează cu piper.
  • Se încinge o tigaie ceramică și se pun ficățeii unii lângă alții.
    După 3 minute, se întorc ușor cu o spatulă de lemn.
  • După alte 3 minute și un pic de fum în bucătărie - pentru că nu am pus capac - ficățeii sunt gata de scos.
    Garnitura perfectă șunt roșiile.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (372g)
Calorii: 361Kcal
  • Carbo: 6.2g
  • Grăsimi: 6.3g
  • Grăsimi sat.: 2.6g
  • Proteine: 69.6g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 6.8g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 6

Poze

Ficăței de pui la tigaie fără ulei, poza 1
Ficăței de pui la tigaie fără ulei, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii (28):

27/08/2015

Superrrrrrrrrrrrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/02/2014

Daca laptele este caldut si se pune un pic de condiment in lapte, ficatei vor fi mai fragezi. (Nu este necesar sa pui la frigider)Am incercat, sunt nemaipomeniti, indiferent ce garnitura ai langa!Merge si cu... paine prajita.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Doru, 17/05/2018

Cineva intreba cand se pune sarea... La ficat, sarea se pune intotdeauna la urma, altfel ficatul se intareste ca talpa...

(0) (0) Abuz
17/02/2015

Gata in 16 minute.... cu sau fara"minim o ora" de stat la rece?? ... WTF?!

(0) (0) Abuz
10/09/2014

Bun si simplu

(0) (0) Abuz
elena.bica, 07/09/2014

Deliciosi

(0) (0) Abuz
01/09/2014

O reteta obisnuita

(0) (0) Abuz
01/09/2014

Si daca-i pregatim in Dry Cooker?

(0) (0) Abuz
31/08/2014

Încercarea moarte n-are, dar ce facem cu partea arsä( moleculele lui Maillard, cancerigene) ?

(0) (0) Abuz
31/08/2014

De ce sa-i mai las la scurs ,daca totii bag in lapte ?
in rest o idee buna fara prajire

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ficatei de pui la tigaie
Ficatei de pui la tigaie
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ficatei de pui la tigaie
Ficatei de pui la tigaie
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ficatei de pui aromati la ceaun
Ficatei de pui aromati la ceaun
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.