Petitchef

Ficăței de pui la tigaie fără ulei

Felul principal
2 porții
10 min
6 min
Foarte ușor
361 Kcal
Întrebarea - Oare se poate? - mi-am pus-o de multe ori...
Până nu încerci, "sigur" că nu se poate :))
Dar totuși de ce în tigaie? - pentru că tigaie, prăjeală ar fi cam pe aceeași lungime de undă.
De ce nu în cuptor? Acolo sigur ies fragezi și gustoși pe deasupra fără pic de grăsime :)
Răspunsul meu a fost că lucrurile interzise sunt cele mai gustoase.
Și uite că până la urmă a ieșit ceva sănătos - o rețetă numai bună la multe diete și pentru cei care se feresc de atâtea prăjeli.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g ficăței de pui

Sare

Piper

O cană lapte

Preparare

  • Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs.
  • Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte.
  • Se dau la rece pentru minim o oră.
  • Se scot din lapte pe un platou.
  • Se condimentează cu piper.
  • Se încinge o tigaie ceramică și se pun ficățeii unii lângă alții.
    După 3 minute, se întorc ușor cu o spatulă de lemn.
  • După alte 3 minute și un pic de fum în bucătărie - pentru că nu am pus capac - ficățeii sunt gata de scos.
    Garnitura perfectă șunt roșiile.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 372g
Calorii: 361Kcal
  • Carbo: 6.2g
  • Grăsimi: 6.3g
  • Grăsimi sat.: 2.6g
  • Proteine: 69.6g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 6.8g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 6

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii


Comentarii (28):

27/08/2015

Superrrrrrrrrrrrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/02/2014

Daca laptele este caldut si se pune un pic de condiment in lapte, ficatei vor fi mai fragezi. (Nu este necesar sa pui la frigider)Am incercat, sunt nemaipomeniti, indiferent ce garnitura ai langa!Merge si cu... paine prajita.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Doru, 17/05/2018

Cineva intreba cand se pune sarea... La ficat, sarea se pune intotdeauna la urma, altfel ficatul se intareste ca talpa...

(0) (0) Abuz
17/02/2015

Gata in 16 minute.... cu sau fara"minim o ora" de stat la rece?? ... WTF?!

(0) (0) Abuz
10/09/2014

Bun si simplu

(0) (0) Abuz
elena.bica, 07/09/2014

Deliciosi

(0) (0) Abuz
01/09/2014

O reteta obisnuita

(0) (0) Abuz
01/09/2014

Si daca-i pregatim in Dry Cooker?

(0) (0) Abuz
31/08/2014

Încercarea moarte n-are, dar ce facem cu partea arsä( moleculele lui Maillard, cancerigene) ?

(0) (0) Abuz
31/08/2014

De ce sa-i mai las la scurs ,daca totii bag in lapte ?
in rest o idee buna fara prajire

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: