Petitchef

Piept de gasca umplut

Antreuri
5 porții
100 min
85 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
1 gasca de 3,

5 kg

1 felie franzela

3 oua

6 catei usturoi


1 fir de praz

2 mere

sare

boia

500 g orez

100 g unt

150 g stafide

1 pahar vin alb

1 legatura patrunjel

Preparare

  • Gasca se curata, se spala si se sterge cu un servet. Se scot pieptii de la gasca cu toata suprafata pielii, apoi se scoate pielea de pe piept si se plateaza cu satarul. Din pulpe se face o tocatura (carnea se toaca si se amesteca cu franzela imuiata si stoarsa, sare, verdeata, usturoi tocat, piper si 2 oua crude).

    Tocatura se pune pe toata suprafata pieptilor, se inveleste cu pielea (care a fost scoasa de pe piepti) , se leaga cu o sfoara subtire si se aseaza intr-o tava adanca cu putina grasime, sare, morcov si praz taiate, mere curatate si taiate si se da la cuptor circa 1 ora.

    Pe parcurs se unge cu putina grasime si se stropeste cu apa. Cand este gata se scoate si in tava se face sosul cu 1/2 lingura faina, supa si vin, apoi se strecoara. Se face un pilaf din unt, supa de gasca si stafide si se fierb cu capac timp de 25 minute.

    Pilaful se aseaza pe platou si pieptii taiati felii groase peste pilaf. Sosul se serveste separat la sosiera.



Comentarii:

26/11/2013

Foarte bun dar nu inteleg unde pun umplutura

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Excelent

(0) (0) Abuz
17/09/2011

VARZ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Piept de pui umplut cu legume
Piept de pui umplut cu legume
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piept de gasca pe varza dulce
Piept de gasca pe varza dulce
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Piept umplut si conopida sotata
Piept umplut si conopida sotata
2 porții
50 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de pui

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: